Prajitura cu vanilie si cocos pentru diabetici

Prajitura cu vanilie si cocos pentru diabetici

| | | |

Pentru astazi un desert fara zahar si anume prajitura cu vanilie si cocos pentru diabetici. Puteti gusta un desert chiar daca suferiti de diabet, tocmai de aceea va propunem pentru astazi o reteta delicioasa.

Retete pentru diabetici va prezinta in cele ce urmeaza ingredientele necesare, modul de preparare si numar de glucide pentru reteta de prajitura cu vanilie si cocos pentru diabetici.

Mai puteti incerca si:

Timp de preparare: 10 minute.

Timp de gatire: 40 minute.

Timp total: 50 minute.

Numar portii: 12.

Ingredientele necesare pentru reteta de prajitura cu vanilie si cocos pentru diabetici:

  • sase oua mari separate, la temperatura camerei;
  • 100 grame unt topit si racit;
  • doua lingurite esenta de vanilie;
  • doua linguri lapte de migdale neindulcit;
  • 60 grame faina de cocos;
  • 100 grame indulcitor pudra;
  • o lingurita si jumatate praf de copt.

Pentru glazura (optional):

  • 50 grame indulcitor pudra;
  • doua linguri lapte de migdale neindulcit;
  • 1/2 lingurita esenta de vanilie.

Modul de preparare pentru reteta de prajitura cu vanilie si cocos pentru diabetici:

  1. Tapetati cu hartie de copt o tava rotunda cu diametrul de circa 18 cm.
  2. Incalziti cuptorul la 180 grade Celsius.
  3. Bateti albusurile bine pana cand devin spuma. Circa 3 minute.
  4. Intr-un vas separat bateti galbenusurile bine impreuna cu esenta de vanilie si indulcitorul pudra. Cand ati obtinut o compozitie omogena adaugati untul topit si racit impreuna cu laptele de migdale neindulcit. Amestecati bine pana la completa omogenizare.
  5. Amestecati praful de copt cu faina de cocos, apoi incorporati treptat compozitia preparata la pasul anterior din galbenus, esenta de vanilie, indulcitor pudra, unt topit si racit si lapte de migdale.
  6. La final adaugati treptat spuma de albus incercand sa nu distrugeti textura aerata ce va da volum prajiturii finale.
  7. Adaugati compozitia in tava tapetata la pasul 1 si coaceti prajitura timp de 40 de minute in cuptorul preincalzit sau pana cand testul scobitorii iese curat. Verificati prajitura peste 20 de minute pentru a nu se arde deasupra si acoperiti-o cu folie de aluminiu daca este cazul.
  8. Cand este gata, lasati prajitura sa se raceasca in totalitate.
  9. Preparati glazura prin amestecarea ingredientelor, adaugati mai mult lapte daca este nevoie ca aceasta sa fie mai lichida. Trebuie sa obtineti o glazura ce se poate intinde si care nu curge.
  10. Distribuiti glazura peste prajitura complet racita si feliati-o dupa ce glazura s-a odihnit suficient, circa 10 minute.

Numarul total de glucide pentru intreaga prajitura cu vanilie si cocos pentru diabetici:

  • 3 grame.

Va invitam sa incercati si reteta noastra de: Broccoli cu halloumi la cuptor pentru diabetici.

Nu uitati sa dati Like paginii noastre de FaceBook: Retete pentru diabetici.

Pentru Dr. Petrache accesati:

Pentru tutoriale GRATUITE despre diabet si stil de viata sanatos accesati canalul de YouTube Dr. Petrache:

2 Comments

  1. pct5..”cu faina de migdale” …la ingrediente apare faina de cocos .Se pastreaza proporțiile?
    Multumesc.

    1. S-a modificat, se utilizeaza faina de cocos pentru o aroma mai buna, insa puteti utiliza si faina de migdale in aceiasi proportie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *