Prajitura cu merisoare pentru diabetici

Prajitura cu merisoare pentru diabetici

| | | |

Avem un nou desert fara zahar si anume prajitura cu merisoare pentru diabetici. Va invitam sa o incercati, in mod sigur o veti indragi si o veti pastra in caietelul cu retete.

Retete pentru diabetici va prezinta in cele ce urmeaza ingredientele necesare, modul de preparare si valorile nutritionale pentru reteta de prajitura cu merisoare pentru diabetici.

Timp de preparare: 15 minute.

Timp de gatire: 20 minute.

Timp total: 35 minute.

Numar portii: 8.

Ingrediente necesare pentru reteta de prajitura cu merisoare pentru diabetici:

Pentru gemul de merisoare:

  • 300 grame merisoare congelate;
  • 90 grame indulcitor;
  • 1/2 lingurita esenta de vanilie;
  • o lingura suc de portocale;
  • 60 ml apa;
  • o lingura seminte de chia.

Pentru aluat si crusta:

  • 250 grame faina de migdale;
  • 70 grame unt topit;
  • trei linguri indulcitor;
  • un ou mare;
  • o lingurita esenta de vanilie;
  • doua lingurite scortisoara.

Modul de preparare pentru reteta de prajitura cu merisoare pentru diabetici:

Pentru gemul de merisoare:

  1. Adaugati toate ingredientele, mai putin semintele de chia intr-un vas si aduceti-le la temperatura de fierbere.
  2. Reduceti focul la minim si pastrati preparatul pe foc pentru inca opt minute, amestecand ocazional. Va trebui sa obtineti consistenta unui gem gros.
  3. Opriti focul si adaugati semintele de chia. Amestecati pana la omogenizare si adaugati in frigider pentru a se raci.

Pentru aluat si crusta:

  1. Incalziti cuptorul la 180 grade Celsius sau 160 grade Celsius cu ventilator.
  2. Adaugati toate ingredientele uscate intr-un vas: faina de migdale, indulcitorul si scortisoara. Amestecati pana la omogenizare.
  3. Adaugati ingredientele umede treptat peste ingredientele uscate: untul topit, oul si esenta de vanilie. Amestecati bine pana obtineti o compozitie omogena.
  4. Puneti deoparte 1/3 din aluat.
  5. Tapetati o tava de 20 cm cu hartie de copt.
  6. Adaugati compozitia in tava si nivelati-o cu ajutorul unei spatule in asa fel incat sa aiba o grosime egala pe intreaga suprafata a tavii.
  7. Coaceti in cuptorul preincazit timp de 10 – 12 minute, apoi scoateti preparatul din cuptor si lasati-l sa se raceasca.
  8. Treimea pastrata separati-o in bucatele si asezati-o pe o hartie de copt. Coaceti-o timp de 8 – 10 minute in cuptorul preincalzit.
  9. Adaugati deasupra aluatului copt anterior in tava, gemul de merisoare cu chia. Nivelati-l cu ajutorul unei spatule pe intreaga suprafata a prajiturii.
  10. Ultimul strat este format din treimea coapta separat in cuptor pe care o veti distribui uniform pe intreaga suprafata.
  11. Lasati prajitura in frigider pentru a se raci complet inainte de a o taia.

Glucide totale pentru reteta de prajitura cu merisoare pentru diabetici:

  • 15 grame.

Va invitam sa incercati si reteta noastra de: Bezele pentru diabetici.

Nu uitati sa dati Like paginii noastre de FaceBook: Retete pentru diabetici.

Pentru Dr. Petrache accesati:

Pentru tutoriale GRATUITE despre diabet si stil de viata sanatos accesati canalul de YouTube Dr. Petrache:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *