Prajitura cu avocado si ciocolata pentru diabetici

Prajitura cu avocado si ciocolata pentru diabetici

| |

Prajitura cu avocado si ciocolata este sigura pentru diabetici si prediabetici. Se prepara foarte usor si este delicioasa. Va invitam sa o incercati.

Retete pentru diabetici va prezinta in cele ce urmeaza ingredientele necesare, modul de preparare si valorile nutritionale pentru prajitura cu avocado si ciocolata pentru diabetici.

Timp de preparare: 20 minute.

Timp de coacere: 35 minute.

Timp total: 55 minute.

Numar de portii: 12.

Ingredientele necesare pentru prajitura cu avocado si ciocolata pentru diabetici:

  • 200 grame faina de migdale sau migdale macinate marunt;
  • 150 grame avocado pasat;
  • trei oua;
  • 120 grame unt de cocos;
  • 120 grame lapte de migdale;
  • 40 grame cacao;
  • 50-80 grame indulcitor, in functie de gust;
  • doua lingurite praf de copt;
  • o lingurita esenta de vanilie.

Pentru glazura:

  • un avocado;
  • 50 grame ciocolata fara zahar sau cu 85% cacao;
  • 80 grame indulcitor;
  • 3-4 linguri lapte de migdale;
  • o lingura cacao.

Modul de preparare pentru prajitura cu avocado si ciocolata pentru diabetici:

  1. Preincalziti cuptorul la 180 grade Celsius.
  2. Amestecati, folosind un blender, avocado pasat cu ouale, laptele de migdale, untul de cocos, cacaua si esenta de vanilie. Mixati bine pana la omogenizarea completa.
  3. Adaugati apoi ingredientele uscate: faina de migdale, praful de copt si indulcitorul dupa gust. Amestecati din nou pana la completa omogenizare.
  4. Tapetati cu hartie de copt o forma de tort cu fund detasabil.
  5. Adaugati compozitia in forma si nivelati bine cu ajutorul unei spatule.
  6. Introduceti prajitura in cuptorul preincalziti si coaceti timp de 30 – 35 minute. Dupa coacere lasati prajitura la racit si treceti la prepararea glazurii.
  7. Topiti ciocolata la bain marie sau in cuptorul cu microunde.
  8. Amestecati cu ajutorul unui blender ingredientele pentru glazura: avocado, indulcitorul, laptele de migdale si lingura de cacao. Mixati pana la omogenizare completa.
  9. Peste compozitia de glazura omogenizata adaugati ciocolata topita si racita usor. Amestecati din nou pana la completa incorporare a ciocolatei.
  10. Cand prajitura s-a racit complet puteti adauga glazura distribuind-o uniform in strat egal pe toata suprafata pandispanului.

Informatii suplimentare:

  • alegeti avocado copt;
  • mixati bine compozitia pentru a nu avea parti intregi de avocado in pandispan;
  • puteti servi prajitura si fara glazura in functie de preferinte o puteti pudra cu putina cacao.

Informatii nutritionale pentru prajitura cu avocado si ciocolata pentru diabetici:

  • calorii: 288 kcal;
  • glucide: 10 grame;
  • proteine: 10 grame;
  • grasimi: 23 grame.

Va invitam sa incercati si reteta noastra de: Inghetata cu avocado si ciocolata pentru diabetici.

Nu uitati sa va abonati la NewsLetter si sa dati Like paginii noastre de FaceBook: Retete pentru diabetici.

Pentru Dr. Petrache accesati:

Pentru tutoriale GRATUITE despre diabet si stil de viata sanatos accesati canalul de YouTube: Dr. Petrache.

Avem un blog partener pe care va incurajam sa il vizitati: Diabet zaharat, nutritie si boli metabolice.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *