Prajitura cu avocado si ciocolata pentru diabetici
Prajitura cu avocado si ciocolata este sigura pentru diabetici si prediabetici. Se prepara foarte usor si este delicioasa. Va invitam sa o incercati.
Retete pentru diabetici va prezinta in cele ce urmeaza ingredientele necesare, modul de preparare si valorile nutritionale pentru prajitura cu avocado si ciocolata pentru diabetici.
Timp de preparare: 20 minute.
Timp de coacere: 35 minute.
Timp total: 55 minute.
Numar de portii: 12.
Ingredientele necesare pentru prajitura cu avocado si ciocolata pentru diabetici:
- 200 grame faina de migdale sau migdale macinate marunt;
- 150 grame avocado pasat;
- trei oua;
- 120 grame unt de cocos;
- 120 grame lapte de migdale;
- 40 grame cacao;
- 50-80 grame indulcitor, in functie de gust;
- doua lingurite praf de copt;
- o lingurita esenta de vanilie.
Pentru glazura:
- un avocado;
- 50 grame ciocolata fara zahar sau cu 85% cacao;
- 80 grame indulcitor;
- 3-4 linguri lapte de migdale;
- o lingura cacao.
Modul de preparare pentru prajitura cu avocado si ciocolata pentru diabetici:
- Preincalziti cuptorul la 180 grade Celsius.
- Amestecati, folosind un blender, avocado pasat cu ouale, laptele de migdale, untul de cocos, cacaua si esenta de vanilie. Mixati bine pana la omogenizarea completa.
- Adaugati apoi ingredientele uscate: faina de migdale, praful de copt si indulcitorul dupa gust. Amestecati din nou pana la completa omogenizare.
- Tapetati cu hartie de copt o forma de tort cu fund detasabil.
- Adaugati compozitia in forma si nivelati bine cu ajutorul unei spatule.
- Introduceti prajitura in cuptorul preincalziti si coaceti timp de 30 – 35 minute. Dupa coacere lasati prajitura la racit si treceti la prepararea glazurii.
- Topiti ciocolata la bain marie sau in cuptorul cu microunde.
- Amestecati cu ajutorul unui blender ingredientele pentru glazura: avocado, indulcitorul, laptele de migdale si lingura de cacao. Mixati pana la omogenizare completa.
- Peste compozitia de glazura omogenizata adaugati ciocolata topita si racita usor. Amestecati din nou pana la completa incorporare a ciocolatei.
- Cand prajitura s-a racit complet puteti adauga glazura distribuind-o uniform in strat egal pe toata suprafata pandispanului.
Informatii suplimentare:
- alegeti avocado copt;
- mixati bine compozitia pentru a nu avea parti intregi de avocado in pandispan;
- puteti servi prajitura si fara glazura in functie de preferinte o puteti pudra cu putina cacao.
Informatii nutritionale pentru prajitura cu avocado si ciocolata pentru diabetici:
- calorii: 288 kcal;
- glucide: 10 grame;
- proteine: 10 grame;
- grasimi: 23 grame.
Va invitam sa incercati si reteta noastra de: Inghetata cu avocado si ciocolata pentru diabetici.
Nu uitati sa va abonati la NewsLetter si sa dati Like paginii noastre de FaceBook: Retete pentru diabetici.
Pentru Dr. Petrache accesati:
Pentru tutoriale GRATUITE despre diabet si stil de viata sanatos accesati canalul de YouTube: Dr. Petrache.
Avem un blog partener pe care va incurajam sa il vizitati: Diabet zaharat, nutritie si boli metabolice.