Prajitura cu portocale

Prajitura cu portocale

Tuturor ne plac dulciurile, insa pentru diabetici ele sunt interzise, tocmai de aceea va propunem alternative precum prajitura cu portocale. Prajitura cu portocale contine indulcitor si faina de migdale, doua ingrediente care o fac sigura pentru diabetici.

Retete pentru diabetici va prezinta in cele ce urmeaza ingredientele necesare, modul de preparare, dar si valorile nutritionale pentru prajitura cu portocale.

Numar de portii: doisprezece.

Timp de preparare: o ora.

Timp de coacere: o ora.

Timp total: doua ore.

Ingredientele necesare pentru reteta de prajitura cu portocale:

  • 250 grame faina de migdale sau migdale maruntite;
  • doua portocale spalate bine de circa 10 cm diametru;
  • cinci oua;
  • o lingurita praf de copt;
  • doua lingurite extract de portocale;
  • o lingurita esenta de vanilie pudra;
  • semintele de 6 pastai de cardamon pisate;
  • 16 picaturi de indulcitor lichid din stevie sau circa trei lingurite;
  • o mana de fulgi de migdale pentru decor.

Prajitura cu portocale

Mod de preparare pentru reteta de prajitura cu portocale:

  1. Preincalziti cuptorul la 180 grade Celsius.
  2. Pregatiti o tava de paine sau chec de dimensiuni normale. Adaugati hartie de copt in tava.
  3. Puneti portocalele intr-o oala plina cu apa rece si acoperiti-le cu un capac. Puneti oala pe aragaz la foc mediu. Aduceti la temperatura de fierbere si fierbeti portocalele timp de o ora.
  4. Asigurati-va ca portocalele stau in permanenta sub apa.
  5. Dupa o ora, lasati portocalele sa se usuce si sa se raceasca.
  6. Taiati apoi portocalele in jumatati si indepartati orice sambure, apoi pasati portocalele cu ajutorul unui robot de bucatarie.
  7. Separati albusurile de galbenusuri.
  8. Bateti albusurile bine pana cand obtineti o compozitie ferma. Albusurile vor adauga prajiturii o textura aerata.
  9. Adaugati toate ingredientele, cu exceptia albusurilor batute, peste piureul de portocale si amestecati bine.
  10. La final cand amestecul s-a omogenizat adaugati spuma de albus treptat, incercand sa nu o distrugeti. Amestecati usor, fara miscari bruste.
  11. Puneti amestecul in tava pentru paine pregatita la pasul 2.
  12. Coaceti in cuptorul incalzit timp de 50 de minute sau pana lama cutitului introdusa in preparat iese curata.

Valori nutritionale pentru prajitura cu portocale:

  • calorii: 173.7 kcal.
  • glucide: 7 grame;
  • proteine: 7 grame;
  • grasimi: 13 grame.

Incercati si reteta noastra de: Gogosi fara zahar.

Nu uitati sa dati Like paginii noastre de Facebook: Retete pentru diabetici.

Pentru plan nutritional personalizat accesati link-ul de mai jos:

Pentru tutoriale legate de diabet si nu numai accesati: Canalul de Youtube Dr. Petrache.

Va invitam sa lecturati articole legate de diabet vizitand blogul nostru partener: Diabet zaharat, nutritie si boli metabolice.

Pofta buna!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Continut protejat !!
3 rețete pe săptămână!

3 rețete pe săptămână!

Un e-mail săptămânal cu cele mai gustoase bunătăți pentru diabetici și nu numai.

Va multumim pentru abonare!