Prajitura de revelion cu fructe pentru diabetici
Au venit sarbatorile, sufletele si mesele ne sunt pline. Pentru astazi prajitura de revelion cu fructe pentru diabetici reprezinta o propunere delicioasa si sigura pentru glicemie.
Retete pentru diabetici va prezinta in cele ce urmeaza ingredientele necesare, modul de preparare si valorile nutritionale pentru reteta de prajitura de revelion cu fructe pentru diabetici.
Timp de preparare: 20 minute.
Timp de gatire: 45 minute.
Timp de racire: 20 minute.
Timp total: 1 ora si 25 minute.
Numar portii: 12.
Ingredientele necesare pentru reteta de prajitura de revelion cu fructe pentru diabetici:
Pentru mixul de fructe:
- 45 grame stafide;
- 10 grame merisoare;
- 25 grame fulgi de migdale;
- o lingura coaja de portocala;
- o lingura coaja de lamaie;
- o lingura brandy.
Pentru aluat:
- doua oua mari;
- 110 grame iaurt grecesc;
- 80 grame unt;
- 70 grame indulcitor granulat;
- 320 grame faina de migdale;
- 2 lingurite praf de copt;
- o lingurita esenta de vanilie.
Pentru topping:
- doua linguri unt topit;
- indulcitor pudra.
Modul de preparare pentru reteta de prajitura de revelion cu fructe pentru diabetici:
- Preparati martipanul utilizand reteta noastra de AICI.
- Amestecati ingredientele pentru mixul de fructe.
- Incalziti cuptorul la 180 grade Celsius.
- Intr-un bol separat bateti ouale bine pana cand isi dubleaza volumul, circa 2 minute. Adaugati indulcitorul, iaurtul grecesc, vanilia si untul la temperatura camerei. Amestecati bine pana la omogenizare.
- In continuare adaugati ingredientele uscate: faina de migdale si praful de copt.
- Continuati sa amestecati pana cand obtineti o compozitie omogena.
- La final integrati in compozitie si mixul de fructe.
- Puneti aluatul intr-o forma dreptunghiulara si nivelati.
- Rulati martipanul pana obtineti un cilindru cu lungimea inferioara dreptunghiului.
- Asezati martipanul in centrul dreptunghiului, umeziti-va mainile si sigilati martipanul cu ajutorul aluatului. Procedati ca in imaginile de mai jos.
- Coaceti prajitura de revelion cu fructe pentru diabetici in cuptorul preincalzit timp de circa 40 de minute sau pana cand o scobitoare introdusa in aluat iese curata. Atentie nu introduceti scobitoarea in martipan.
- Dupa 15 – 20 de minute acoperiti prajitura cu folie de aluminiu pentru a evita arderea ei.
- Cand e gata, scoateti-o din cuptor, ungeti-o cu untul topit cat este calduta si pudrati-o cu indulcitorul.
- Lasati-o sa se raceasca complet inainte de a o sectiona in 12 portii egale.
Valoare totala glucide pentru reteta de prajitura de revelion cu fructe pentru diabetici:
- 15 grame.
Va invitam sa incercati si reteta noastra de: Panettone cu fulgi de ciocolata pentru diabetici.
Nu uitati sa dati Like paginii noastre de FaceBook: Retete pentru diabetici.
Pentru Dr. Petrache accesati:
Pentru tutoriale GRATUITE despre diabet si stil de viata sanatos accesati canalul de YouTube Dr. Petrache: