Prajitura arabeasca

Prajitura arabeasca

|

Retete pentru diabetici va propune un desert oriental si anume prajitura arabeasca. Prajitura arabeasca este delicioasa si contine suficienti carbohidrati pentru o gustare.

Retete pentru diabetici va prezinta in cele ce urmeaza ingredientele necesare, modul de preparare si valorile nutritionale.

Numar portii: 20.

Ingrediente necesare pentru prajitura arabeasca:

Ingrediente pentru aluat:

  • 400 grame faina integrala;
  • 200 ml iaurt 2%;
  • 200 grame unt;
  • un ou;
  • sare.

Ingrediente pentru umplutura:

  • 100 grame merisoare;
  • 200 grame migdale;
  • 20 grame zahar de stevie;
  • scortisoara dupa gust.

Mod de preparare pentru prajitura arabeasca:

  1. Preparam intai umplutura, asadar amestecam merisoarele cu migdalele tocate marunt zaharul din stevie si scortisoara. Adaugati cata scortisoara va doriti.
  2. Pentru aluat lasati untul la inmuiat apoi frecati-l bine cu iaurtul. Cand amestecul s-a omogenizat adaugati sarea si faina. Framantati bine pana cand aluatul devine elastic si nu se mai lipeste de maini.
  3. Lasati aluatul sa se odihneasca la temperatura camerei timp de 30 de minute.
  4. Dupa ce a trecut timpul intindeti aluatul cu ajutorul unui facalet in strat subtire. Deasupra aluatului puneti umplutura.
  5. Rulati prajitura si puneti-o in forma tapetata cu hartie de copt.
  6. Coaceti prajitura timp de 15 – 20 minute.
  7. Cand e gata se lasa sa se raceasca, apoi se serveste alaturi de ceai sau cafea.

Valori nutritionale pentru intreaga cantitate de prajitura arabeasca:

  • calorii: 1955.5 kcal;
  • lipide: 54 grame;
  • proteine: 15 grame;
  • glucide: 352 grame.

Incercati si reteta noastra de: Biscuiti de casa.

Nu uitati sa dati Like paginii noastre de FaceBook: Retete pentru diabetici.

Pentru plan nutritional personalizat accesati link-ul de mai jos:

Pentru tutoriale GRATUITE despre diabet si stil de viata sanatos puteti urmari canalul medicului nostru colaborator: Dr. Petrache.

Pentru cele mai noi informatii despre diabet si nutritie, vizitati blogul partener: Diabet zaharat, nutritie si boli metabolice.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *