Prajitura arabeasca
Retete pentru diabetici va propune un desert oriental si anume prajitura arabeasca. Prajitura arabeasca este delicioasa si contine suficienti carbohidrati pentru o gustare.
Retete pentru diabetici va prezinta in cele ce urmeaza ingredientele necesare, modul de preparare si valorile nutritionale.
Numar portii: 20.
Ingrediente necesare pentru prajitura arabeasca:
Ingrediente pentru aluat:
- 400 grame faina integrala;
- 200 ml iaurt 2%;
- 200 grame unt;
- un ou;
- sare.
Ingrediente pentru umplutura:
- 100 grame merisoare;
- 200 grame migdale;
- 20 grame zahar de stevie;
- scortisoara dupa gust.
Mod de preparare pentru prajitura arabeasca:
- Preparam intai umplutura, asadar amestecam merisoarele cu migdalele tocate marunt zaharul din stevie si scortisoara. Adaugati cata scortisoara va doriti.
- Pentru aluat lasati untul la inmuiat apoi frecati-l bine cu iaurtul. Cand amestecul s-a omogenizat adaugati sarea si faina. Framantati bine pana cand aluatul devine elastic si nu se mai lipeste de maini.
- Lasati aluatul sa se odihneasca la temperatura camerei timp de 30 de minute.
- Dupa ce a trecut timpul intindeti aluatul cu ajutorul unui facalet in strat subtire. Deasupra aluatului puneti umplutura.
- Rulati prajitura si puneti-o in forma tapetata cu hartie de copt.
- Coaceti prajitura timp de 15 – 20 minute.
- Cand e gata se lasa sa se raceasca, apoi se serveste alaturi de ceai sau cafea.
Valori nutritionale pentru intreaga cantitate de prajitura arabeasca:
- calorii: 1955.5 kcal;
- lipide: 54 grame;
- proteine: 15 grame;
- glucide: 352 grame.
Incercati si reteta noastra de: Biscuiti de casa.
Nu uitati sa dati Like paginii noastre de FaceBook: Retete pentru diabetici.
Pentru plan nutritional personalizat accesati link-ul de mai jos:
Pentru tutoriale GRATUITE despre diabet si stil de viata sanatos puteti urmari canalul medicului nostru colaborator: Dr. Petrache.
Pentru cele mai noi informatii despre diabet si nutritie, vizitati blogul partener: Diabet zaharat, nutritie si boli metabolice.