Prajitura cu migdale pentru diabetici
Pentru astazi o reteta dulce si anume prajitura cu migdale pentru diabetici. Toate ingredientele sunt corect calculate si nu va dezechilibreaza glicemic, asadar va invitam sa incercati reteta noastra de astazi.
Retete pentru diabetici va prezinta in cele ce urmeaza ingredientele necesare, modul de preparare si valorile nutritionale pentru prajitura cu migdale pentru diabetici.
Timp de preparare: 10 minute.
Timp de gatire: 30 minute.
Timp de dospire: 1 ora 15 minute.
Timp total: 1 ora 55 minute.
Numar portii: 10.
Ingredientele necesare pentru reteta de prajitura cu migdale pentru diabetici:
Pentru aluat:
- 9 grame drojdie uscata;
- 60 ml lapte de migdale neindulcit caldut pentru drojdie;
- 60 ml lapte de migdale neindulcit;
- trei oua mari;
- 30 grame unt topit si racit;
- 300 grame faina de migdale;
- 100 grame indulcitor;
- doua lingurite praf de copt.
Pentru topping:
- o lingura lapte de migdale caldut;
- 40 grame unt rece taiat in cubulete;
- 50 grame fulgi de migdale;
- 50 grame indulcitor.
Modul de preparare pentru reteta de prajitura cu migdale pentru diabetici:
- Dizolvati drojdia in 60 ml lapte de migdale caldut. Acoperiti vasul si lasati in loc caldut pentru circa 7 minute.
- Amestecati ingredientele uscate intr-un bol separat: faina de migdale, indulcitorul si praful de copt.
- Intr-un alt bol cu ajutorul unui mixer bateti bine ouale pana cand isi dubleaza volumul, circa 2 minute.
- Cand ouale sunt gata, adaugati drojdia, restul de lapte de migdale, untul topit si racit, mixati pana la omogenizare.
- Peste compozitia umeda formata adaugati ingredientele uscate incorporandu-le treptat. Veti obtine un aluat lipicios.
- Tapetati cu hartie de copt o tava cu dimensiunea de 23 x 15 cm, apoi adaugati compozitia realizata la pasii anteriori.
- Nivelati prajitura cu ajutorul unei spatule usor umezite pentru a preveni lipirea aluatului.
- Acoperiti tava si lasati-o intr-un loc caldut, pe radiator sau in cuptor la cea mai mica treapta timp de 45 de minute sau pana cand aluatul a crescut vizibil.
- Cand este gata faceti adancituri mici in aluat cu ajutorul degetelor.
- Ungeti aluatul cu o lingura lapte de migdale, apoi adaugati patratelele de unt in adanciturile formate cu degetele.
- Pudrati indulcitorul pe toata suprafata prajiturii, apoi continuati in aceiasi maniere cu fulgii de migdale.
- Acoperiti din nou si lasati in continuare prajitura sa se odihneasca intr-un loc caldut.
- Preincalziti cuptorul la 180 grade Celsius si coaceti timp de 25 – 30 de minute.
- Foarte important! Dupa 15 minute de coacere, acoperiti prajitura cu folie de aluminiu pentru a preveni arderea in exces a partii superioare.
Valori nutritionale pentru reteta de prajitura cu migdale pentru diabetici:
- calorii: 371.5 kcal;
- glucide: 10 grame;
- proteine: 15 grame;
- lipide: 30 grame.
Va invitam sa incercati si reteta noastra de: Fursecuri cu dovleac pentru diabetici.
Nu uitati sa dati Like paginii noastre de FaceBook: Retete pentru diabetici.
Pentru Dr. Petrache accesati:
Pentru tutoriale GRATUITE despre diabet si stil de viata sanatos accesati canalul de YouTube Dr. Petrache:
Buna ziua,
Am rugamintea sa imi spuneti ce indulcitor folositi la prepararea retetelor?
Multumesc