Prajitura cu rubarba pentru diabetici
Astazi va propunem sa incercati reteta de prajitura cu rubarba pentru diabetici. Va asiguram ca o veti indragi si o veti servi de fiecare data cand doriti sa va delectati cu un dulce bun si sigur.
Retete pentru diabetici va prezinta in cele ce urmeaza ingredientele necesare, modul de preparare si valorile nutritionale pentru reteta de prajitura cu rubarba pentru diabetici.
Timp de preparare: zece minute.
Timp de gatire: o ora.
Timp de macerare pentru rubarba: 30 minute.
Timp total: o ora si 40 minute.
Numar portii: 12.
Tava de tort: 20 cm diametru.
Ingredientele necesare pentru reteta de prajitura cu rubarba:
Pentru rubarba:
- 140 grame rubarba;
- 50 grame indulcitor pentru macerarea rubarbei.
Pentru prajitura:
- patru oua mari;
- 100 grame unt topit si racit;
- 50 grame crema de branza;
- 50 grame lapte;
- 100 grame indulcitor;
- 250 grame faina de migdale;
- doua lingurite praf de copt;
- o esenta de vanilie.
Pentru crumble:
- 50 grame faina de migdale;
- doua linguri unt topit;
- doua linguri indulcitor;
- 1 lingura scortisoara.
Modul de preparare pentru reteta de prajitura cu rubarba pentru diabetici:
Pentru rubarba:
- Taiati rubarba in fasii de 3 – 5 cm lungime.
- Amestecati rubarba cu indulcitorul, apoi lasati la macerat pentru 30 de minute la temperatura camerei.
- Acest proces extrage apa si previne umezirea prajiturii.
Pentru prajitura:
- Preincalziti cuptorul la 180 grade Celsius si tapetati cu hartie de copt o tava de tort cu 20 cm diametrul.
- Cu ajutorul unui mixer bateti bine ouale pana isi dubleaza cantitatea, circa 2 minute.
- Peste compozitia de ou adaugati indulcitorul, untul topit si racit, crema de branza, laptele si esenta de vanilie. Continuati sa mixati pentru inca 1 minut.
- Intr-un bol separat amestecati ingredientele uscate: faina de migdale si praful de copt.
- Incorporati ingredientele uscate in compozitia preparata la punctul trei. Mixati pana la omogenizare.
Pentru crumble:
- Amestecati toate ingredientele intr-un bol separat.
Pentru asamblare:
- Adaugati compozitia pentru prajitura in forma de tort tapetata anterior.
- Deasupra plasati in mod uniform rubarba macerata intr-un singur strat.
- Peste rubarba adaugati intreaga compozitie de crumble in mod uniform.
- Coaceti prajitura in cuptorul preincalzit pe raftul din mijloc pentru 60 – 65 de minute. Verificati prajitura dupa 30 – 40 de minute, iar daca partea superioara tinde sa se arda, acoperiti-o cu o folie de aluminiu.
- Cand este gata, lasati prajitura sa se raceasca complet inainte de o indeparta din forma si a o servi.
Valori nutritionale pentru reteta de prajitura cu rubarba:
- calorii: 252.8 kcal;
- glucide: 10 grame;
- proteine: 8 grame;
- lipide: 20 grame.
Va invitam sa incercati si reteta noastra de: Briose cu capsune pentru diabetici.
Nu uitati sa dati Like paginii noastre de FaceBook: Retete pentru diabetici.
Pentru Dr. Petrache accesati:
Pentru tutoriale GRATUITE despre diabet si stil de viata sanatos accesati canalul de YouTube: Dr. Petrache.
Informatii actuale si perfect documentate despre diabet si nutritie gasiti pe blogul nostru partener: Diabet zaharat, nutritie si boli metabolice.