Prajitura cu lamaie

Prajitura cu lamaie

| |

Prajitura cu lamaie prezentata astazi este saraca in carbohidrati, dar si in gluten, ceea ce o face extrem de potrivita atat pentru diabetici, cat si pentru cei cu intoleranta la gluten.

Retete pentru diabetici va prezinta in cele ce urmeaza ingredientele necesare, modul de preparare si valorile nutritionale pentru o portie din prajitura cu lamaie.

Timp total: 40 minute.

Timp de pregatire: 10 minute.

Timp de gatire: 30 de minute.

Numar de portii: 16.

Prajitura cu lamaie

Ingredientele necesare pentru prajitura cu lamaie:

Pentru crusta:

  • sase linguri cu unt;
  • doua cani cu faina de migdale;
  • o treime de cana cu indulcitor granulat;
  • o lingura cu coaja de portocala proaspat rasa.

Pentru umplutura:

  • jumatate de cana de unt;
  • jumatate de cana cu indulcitor granulat;
  • jumatate de cana cu suc de lamaie proaspat stors;
  • un sfert de cana cu coaja de lamaie proaspat rasa;
  • sase galbenusuri;
  • o lingurita gelatina fara aroma.

Mod de preparare pentru prajitura cu lamaie:

Pentru crusta:

  1. Preincalziti cuptorul la 180 grade Celsius.
  2. Topiti untul si lasati-l sa se odihneasca intr-o farfurioara.
  3. Adaugati faina de migdale, indulcitorul si coaja de portocala.
  4. Amestecati bine pana cand obtineti un amestec omogen.
  5. Distribuiti compozitia realizata in mod egal intr-o tava patrata de 20 cm x 20 cm.
  6. Pentru rezultate mai bune, adaugati in tava o hartie de copt.
  7. Coaceti crusta pentru 10 minute, apoi scoateti-o din cuptor si lasati-o sa se raceasca in timp ce faceti umplutura.

Pentru umplutura:

  1. Topiti untul la temperatura mica, cu grija incat sa nu se arda.
  2. Indepartati de pe foc si adaugati indulcitorul, sucul de lamaie si coaja de lamaie. Amestecati pana cand intreaga compozitie se omogenizeaza.
  3. Adaugati galbenusurile si repuneti totul pe foc. Amestecati in continuu si pastrati pe foc pana cand compozitia se ingroasa.
  4. Indepartati de pe foc si transferati in alt bol. Adaugati gelatina si amestecati bine pana cand se omogenizeaza.
  5. Adaugati umplutura peste crusta si distribuiti-o in mod egal pe toata suprafata.
  6. Coaceti la 180 de grade Celsius timp de 15 minute.
  7. Lasati-o sa se raceasca, apoi taiati-o in patratele. Se vor obtine 16 portii.

Prajitura cu lamaie

Valori nutritionale pentru o portie din prajitura cu lamaie:

  • 195.4 kcal;
  • 19 grame grasimi;
  • 2 grame carbohidrati;
  • 4 grame proteine.

Incercati si reteta noastra de: CheeseCake cu merisoare si portocale.

Nu uitati sa dati Like Paginii noastre de Facebook: Retete pentru diabetici.

Pentru plan nutritional personalizat accesati link-ul de mai jos:

Pentru tutoriale GRATUITE despre diabet si stil de viata sanatos puteti urmari canalul medicului nostru colaborator: Dr. Petrache.

Pentru informatii actuale si avizate despre diabet, va invitam sa accesati blogul dedicat: Diabet, nutritie si boli metabolice.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *