Prajitura cu piersici pentru diabetici

Prajitura cu piersici pentru diabetici

Prajitura pentru diabetici? De ce nu? Astazi va prezentam reteta de prajitura cu piersici pentru diabetici. O prajitura delicioasa, usor crocanta si sigura pentru glicemie.

Retete pentru diabetici va prezinta in cele ce urmeaza ingredientele necesare, modul de preparare si valorile nutritionale pentru reteta de prajitura cu piersici pentru diabetici.

Timp de preparare: 10 minute.

Timp de gatire: 40 minute.

Timp total: 50 minute.

Numar portii: 10.

Ingredientele necesare pentru reteta de prajitura cu piersici pentru diabetici:

Pentru umplutura:

  • 300 grame piersici feliate;
  • 170 grame zucchini;
  • doua linguri unt topit;
  • doua linguri zeama de lamaie;
  • doua linguri indulcitor granulat.

Pentru topping:

  • 250 grame faina de migdale;
  • 120 grame unt topit;
  • patru linguri indulcitor granulat;
  • o lingurita praf de copt;
  • o lingurita esenta de vanilie;
  • o lingurita scortisoara;
  • putina sare.

Modul de preparare pentru reteta de prajitura cu piersici pentru diabetici:

  1. Preincalziti cuptorul la 180 grade Celsius.
  2. Curatati zucchini de coaja, indepartati semintele, apoi taiati-i pe jumatate. Feliati zucchini in semilune de circa 4 mm grosime.
  3. Adaugati zucchini intr-un bol impreuna cu piersicile feliate, indulcitorul, zeama de lamaie si untul topit. Amestecati ingredientele si adaugati-le in tava de prajitura.
  4. Amestecati toate ingredientele pentru topping intr-un bol separat: faina de migdale, untul topit, indulcitorul granulat, praful de cop, esenta de vanilie, scortisoara si sarea.
  5. Topping-ul format il adaugati peste baza de piersici si zucchini. Nu il uniformizati in exces, lasati din loc in loc gramajoare pentru ca prajitura sa fie mai crocanta.
  6. Coaceti prajitura in cuptorul preincalzit timp de 40 – 45 minute sau pana cand partea de sus este aurie si crocanta. Daca are tendinta de a se arde, iar prajitura nu este gata, acoperiti tava cu o folie de aluminiu.
  7. Serviti cu iaurt sau oricare varianta de inghetata: cu capsune sau cu avocado si ciocolata sau cu ciocolata.

Valori nutritionale pentru o portie din prajitura cu piersici pentru diabetici:

  • calorii: 289.6 kcal;
  • glucide: 10 grame;
  • proteine: 6 grame;
  • lipide: 25 grame.

Va invitam sa incercati si reteta noastra de: Cheesecake cu coacaze pentru diabetici.

Nu uitati sa dati Like paginii noastre de FaceBook: Retete pentru diabetici.

Ai un restaurant si doresti sa treci in meniu si valorile nutritionale? Ai un blog culinar si vrei sa treci in detalii si valorile nutritionale? Specialistul nostru te poate ajuta, trimite mail la doctor@retetediabetici.ro si totul se va rezolva!

Pentru Dr. Petrache:

Pentru tutoriale GRATUITE despre diabet si stil de viata sanatos accesati canalul de YouTube: Dr. Petrache.

Pofta mare!

1 thought on “Prajitura cu piersici pentru diabetici”

  1. Pingback: Sorbet Cu Lamaie Pentru Diabetici » Retete Diabetici

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Continut protejat !!
3 rețete pe săptămână!

3 rețete pe săptămână!

Un e-mail săptămânal cu cele mai gustoase bunătăți pentru diabetici și nu numai.

Va multumim pentru abonare!