Tocanita africana cu dovleac si unt de arahide pentru diabetici

Tocanita africana cu dovleac si unt de arahide pentru diabetici

| | | | | |

Nu v-am mai propus de mult o reteta exotica, asadar astazi ea si-a facut loc in randul paginilor noastre. Va prezentam tocanita africana cu dovleac si unt de arahide pentru diabetici. Mai avem retete exotice pe site si va invitam sa le incercati dand click pe denumirea lor de mai jos:

Retete pentru diabetici va prezinta in cele ce urmeaza ingredientele necesare, modul de preparare si numarul de glucide pentru reteta de tocanita africana cu dovleac si unt de arahide pentru diabetici.

PLAN NUTRITIONAL PERSONALIZAT PENTRU 1 LUNA SAU 6 LUNI

SOLICITARI LA: clinica@diabet-si-nutritie.ro

Detalii: AICI.

Timp de preparare: 20 minute.

Timp de gatire: 30 minute.

Timp total: 50 minute.

Numar portii: 8.

Cantitate pentru o portie: o cana.

Ingredientele necesare pentru reteta de tocanita africana cu dovleac si unt de arahide pentru diabetici:

  • o ceapa medie taiata cubulete;
  • doi catei de usturoi pisati bine;
  • o radacina medie de ghimbir data pe razatoarea mica;
  • 500 grame dovleac taiat in cubulete;
  • doua mere verzi taiate in cubulete;
  • doi morcovi medii taiati in rondele;
  • un cartof dulce taiat in cubulete;
  • doua tije telina apio feliate;
  • 150 grame unt de arahide;
  • condimente dupa gust: sare, piper, scortisoara, curry, sos iute;
  • pentru ornament: seminte de dovleac sau arahide, ierburi.

PLAN NUTRITIONAL PERSONALIZAT PENTRU 1 LUNA SAU 6 LUNI

SOLICITARI LA: clinica@diabet-si-nutritie.ro

Detalii: AICI

Mod de preparare pentru reteta de tocanita africana cu dovleac si unt de arahide pentru diabetici:

  1. Adaugati intr-o tigaie neaderenta putina apa impreuna cu ceapa tocata marunt si usturoiul pisat bine. Amestecati bine si lasati pe foc pentru a se intrepatrunde aromele timp de circa 5 minute sau pana cand ingredientele se inmoaie.
  2. Indepartati tigaia de pe foc si adaugati ghimbirul dat pe razatoarea mica, scortisoara si curry. Amestecati pentru a aromatiza intregul preparat.
  3. Adaugati dovleacul taiat in cubulete, merele taiate in cubulete, morcovii rondele, cartoful dulce cubulete si feliile de telina apio. Amestecati bine si completati cu apa suficienta pentru ca legumele sa se fiarba.
  4. Aduceti la temperatura de fierbere, apoi acoperiti cu un capac si lasati preparatul sa fiarba circa 25 de minute.
  5. Indepartati de pe aragaz, lasati sa se raceasca putin, apoi adaugati untul de arahide. Amestecati pana la completa omogenizare.
  6. Condimentati dupa gust cu sos iute, sare si piper.
  7. Serviti tocanita decorand-o cu seminte de dovleac sau arahide, dar si ierburile preferate.

Numarul de glucide pentru intreaga cantitate de tocanita africana cu dovleac si unt de arahide pentru diabetici:

  • 40 grame glucide.

Va invitam sa incercati si reteta noastra de: Gazpacho cu rosii, castraveti si ardei pentru diabetici.

Nu uitati sa dati LIKE paginii noastre de FaceBook: Retete pentru diabetici.

Pentru Dr. Petrache accesati:

Pentru informatii corecte si avizate despre diabet si stil de viata sanatos abonati-va la canalul de YouTube Dr. Petrache:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *