Tikka Masala cu pui

Tikka Masala cu pui

|

Reteta de tikka masala cu pui este in mod sigur exotica, insa poate este timpul sa incercati si ceva nou, tocmai de aceea pentru pranzul de astazi va recomandam mancare indiana.

Retete pentru diabetici va prezinta in cele ce urmeaza ingredientele necesare, modul de preparare si valorile nutritionale pentru tikka masala cu pui.

Timp de preparare: 5 minute.

Timp de gatire: 25 minute.

Timp de marinare: 15 minute.

Timp total: 45 minute.

Numar portii: sase.

Ingredientele necesare pentru tikka masala cu pui:

  • 750 grame piept de pui fara piele si os taiat in cubulete;
  • 120 grame iaurt simplu;
  • trei catei de usturoi pisati bine;
  • o lingura de ghimbir proaspat dat pe razatoare;
  • doua lingurite de garam masala;
  • o lingurita cucurmin;
  • o lingurita paprika;
  • sare si piper dupa gust;
  • o lingura suc de lamaie.

Pentru sos:

  • doua linguri unt;
  • 70 grame ceapa tocata marunt;
  • doi catei de usturoi pisati bine;
  • o lingura ghimbir proaspat dat pe razatoare;
  • o lingurita garam masala;
  • o lingurita cucurmin;
  • o lingurita coriandru macinat;
  • 360 grame rosii pasate;
  • o lingura bulion;
  • sare si piper dupa gust;
  • o cana smantana;
  • apa pentru subtiere;
  • putin indulcitor.

Modul de preparare pentru tikka masala cu pui:

  1. Adaugati pieptul de pui taiat in cubulete intr-un bol mare impreuna cu iaurtul, cei trei catei de usturoi pisati, ghimbirul proaspat dat pe razatoare, garam masala, cucurminul, paprika, sare, piper si sucul de lamaie.
  2. Amestecati bine toate ingredientele pana la omogenizare.
  3. Lasati la marinat un sfert de ora sau ideal peste noapte in frigider. Nu uitati sa acoperiti bolul.
  4. Dupa ce a stat la marinat prajiti puiul intr-o tigaie neaderenta in care ati topit in prealabil o lingura cu unt. Prajiti timp de 3 minute sau pana capata o culoare aurie si este aproape gata, apoi indepartati-l din tigaie.
  5. Adaugati cea de-a doua lingura de unt in aceiasi tigaie si caliti ceapa tocata marunt timp de 3 minute la foc mediu sau pana capata o nuanta aurie sticloasa.
  6. Adaugati usturoiul, ghimbirul si celelalte mirodenii si mai caliti un minut, apoi adaugati rosiile pasate si bulionul.
  7. Dati focul mai incet si lasati sosul sa fiarba timp de zece minute sau pana cand ajunge la consistenta dorita.
  8. Adaugati smantana si putin indulcitor, apoi amestecati bine. Daca vreti sosul mai subtire adaugati apa si amestecati bine.
  9. Adaugati puiul prajit anterior din nou in tigaia cu sos si gatiti timp de cinci minute sau pana cand acesta este gata.

Valori nutritionale pentru o portie de tikka masala cu pui:

  • calorii: 400 kcal;
  • glucide: 10 grame;
  • proteine: 35 grame;
  • lipide: 24 grame.

Va invitam sa incercati si reteta noastra de: Melci cu scortisoara.

Nu uitati sa dati Like paginii noastre de FaceBook: Retete pentru diabetici.

Pentru plan nutritional personalizat accesati link-ul de mai jos:

Pentru tutoriale GRATUITE legate de diabet si de stil de viata sanatos accesati canalul de YouTube: Dr. Petrache.

Avem un blog partener plin de articole despre diabet si nutritie: Diabet zaharat, nutritie si boli metabolice.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *