Frittata cu branza si spanac pentru diabetici
Frittata cu branza si spanac pentru diabetici o sa va cucereasca de la prima inghititura. Nu este singura reteta de frittata de pe blog si va invitam sa le incercati si pe celelalte doua dand click pe numele afisat mai jos:
Retete pentru diabetici va prezinta in cele ce urmeaza ingredientele necesare, modul de preparare si valorile nutritionale pentru reteta de frittata cu branza si spanac pentru diabetici.
Timp de preparare: 10 minute.
Timp de gatire: intre 27 si 30 de minute.
Numar portii: intre 4 si 6.
Ingredientele necesare pentru reteta de frittata cu branza si spanac pentru diabetici:
- o salota medie;
- 100 grame branza cheddar;
- 20 grame parmezan;
- opt oua mari;
- 50 ml lapte;
- 150 grame spanac baby;
- sare si piper dupa gust;
- putin ulei de masline.
Modul de preparare pentru reteta de frittata cu branza si spanac pentru diabetici:
- Preincalziti cuptorul la 180 de grade Celsius si pregatiti raftul din mijloc.
- Tocati marunt salota, dati pe razatoarea mare branza cheddar si pe razatoarea mica parmezanul.
- Intr-un bol puneti ouale cu laptele si condimentati dupa gust. Amestecati bine pana la omogenizare, apoi adaugati treptat branza cheddar data pe razatoarea mare si jumatate din parmezanul dat pe razatoarea mica. Mixati din nou pana la omogenizare.
- Intr-o tigaie neaderenta ce poate fi introdusa la cuptor adaugati o lingura cu ulei de masline. Lasati uleiul sa se incinga, apoi sotati salota tocata marunt la foc mediu timp de trei minute. Dupa cele trei minute adaugati spanacul treptat si sotati timp de 2 minute.
- Peste amestecul sotat la pasul patru, adaugati compozitia de ou, lapte si branza pregatita la pasul 3. Aveti grija sa distribuiti atat oul, cat si legumele in mod egal pe intreaga suprafata a tigaii.
- Presarati deasupra cantitatea ramasa de parmezan si gatiti frittata pe aragaz timp de doua minute, indepartand cu ajutorul unei spatule marginile.
- Introduceti tigaia in cuptorul preincalzit si gatiti timp de 20 de minute. Pentru a verifica daca este gata, taiati putin din centru, daca va curge ou crud mai lasati preparatul la cuptor doua – trei minute, daca nu va curge ou crud inseamna ca frittata este gata.
Valori nutritionale pentru reteta de frittata cu branza si spanac pentru diabetici:
- calorii: 261.5 kcal;
- glucide: 5 grame;
- proteine: 15 grame;
- grasimi: 20 grame.
Va invitam sa incercati si reteta noastra de: Omleta cu branza si spanac pentru diabetici.
Nu uitati sa dati Like paginii noastre de FaceBook: Retete pentru diabetici.
Pentru Dr. Petrache accesati:
Pentru tutoriale GRATUITE despre diabet si stil de viata sanatos accesati canalul de YouTube: Dr. Petrache.
Pentru informatii detaliate si corecte despre diabet si nutritie accesati blogul nostru partener: Diabet zaharat, nutritie si boli metabolice.