Popcorn din conopida pentru diabetici
Pentru astazi o gustare inedita si anume popcorn din conopida pentru diabetici. Aveti reteta mai jos si va recomandam sa o incercati de fiecare data cand simtiti nevoia unei gustari sanatoase.
Mai avem exemple de gustari sanatoase pe site si va invitam sa le incercati dand click pe titlurile de mai jos:
- Gustare cu somon afumat si smantana;
- Crackers cu in pentru diabetici;
- Covrigi fragezi pentru diabetici;
- Crackers pentru diabetici;
- Chips din varza de Bruxelles pentru diabetici;
- Avocado la gratar pentru diabetici;
- Biscuiti crocanti cu seminte de chia pentru diabetici;
- Nachos pentru diabetici;
- Chipsuri din morcov pentru diabetici.
Retete pentru diabetici va prezinta in cele ce urmeaza ingredientele necesare, modul de preparare si numarul de glucide pentru reteta de popcorn din conopida pentru diabetici.
PLAN NUTRITIONAL PERSONALIZAT
SOLICITARI LA: clinica@diabet-si-nutritie.ro
Timp de preparare: 15 minute.
Timp de gatire: 30 minute.
Timp total: 45 minute.
Numar portii: 5.
Ingredientele necesare pentru reteta de popcorn din conopida pentru diabetici:
- 650 grame buchetele de conopida;
- 50 grame faina de migdale;
- 50 grame seminte de in macinate;
- 100 grame parmezan dat pe razatoare;
- doua oua mari;
- trei linguri ulei de masline;
- sare, piper, usturoi dupa gust.
PLAN NUTRITIONAL PERSONALIZAT
SOLICITARI LA: clinica@diabet-si-nutritie.ro
Modul de preparare pentru reteta de popcorn din conopida pentru diabetici:
- Preincalziti cuptorul la 220 grade Celsius fara ventilator sau 200 grade Celsius cu ventilator.
- Maruntiti buchetelele de conopida in bucatele de circa 2 cm diametru.
- Tapetati cu hartie de copt o tava de cuptor, chiar doua.
- Bateti bine ouale cu un mixer electric.
- Intr-un bol separat amestecati toate ingredientele uscate: faina de migdale, semintele de in macinate, parmezanul. Condimentati dupa gust cu sare, piper si praf de usturoi. Amestecati pana la completa omogenizare.
- Treceti pe rand fiecare bucatica de conopida prin oua, apoi prin amestecul uscat. Asezati conopida preparata astfel pe tava tapetata.
- Inainte de a introduce preparatul in cuptor stropiti-l cu ulei de masline.
- Coaceti popcorn-ul in cuptorul preincalzit timp de 15 – 30 de minute in functie de cat de mari sunt bucatelele de conopida.
- Lasati preparatul sa se raceasca inainte de a-l servi pentru a-i permite sa devina mai crocant.
Numarul de glucide pentru o portie din reteta de popcorn din conopida pentru diabetici:
- 10 grame glucide pentru o portie (cca 30 bucati de popcorn din conopida pentru diabetici).
Va invitam sa incercati si reteta noastra de: Paine cu scortisoara pentru diabetici.
Nu uitati sa dati Like paginii noastre de FaceBook: Retete pentru diabetici.
Pentru Dr. Petrache accesati:
Pentru informatii avizate si corecte despre diabet si stil de viata sanatos abonati-va la canalul de YouTube Dr. Petrache: