Paine cu scortisoara pentru diabetici

Paine cu scortisoara pentru diabetici

| | | | | | | |

Pentru astazi avem o paine delicioasa si in ton cu toamna, bineinteles. Asadar gasiti mai jos toate detaliile legate de reteta de paine cu scortisoara pentru diabetici.

Avem si alte retete de paine pe site-ul nostru. Le puteti descoperii dand click pe numele lor de mai jos:

Retete pentru diabetici va prezinta in cele ce urmeaza ingredientele necesare, modul de preparare si numarul de glucide pentru reteta de paine cu scortisoara pentru diabetici.

PLAN NUTRITIONAL PERSONALIZAT

SOLICITARI LA: clinica@diabet-si-nutritie.ro

Timp de preparare: 10 minute.

Timp de gatire: 50 minute.

Timp total: o ora.

Numar portii: 14.

Ingredientele necesare pentru reteta de paine cu scortisoara pentru diabetici:

  • 5 oua;
  • 100 grame indulcitor;
  • 100 grame unt topit;
  • 80 ml lapte de migdale neindulcit;
  • doua lingurite vanilie;
  • 250 grame faina de migdale;
  • 33 grame pudra de proteine din zer;
  • doua lingurite praf de copt;
  • pentru compozitia de scortisoara: o lingurita scortisoara, 50 grame indulcitor.

PLAN NUTRITIONAL PERSONALIZAT

SOLICITARI LA: clinica@diabet-si-nutritie.ro

Modul de preparare pentru reteta de paine cu scortisoara pentru diabetici:

  1. Preincalziti cuptorul la 180 de grade Celsius.
  2. Tapetati cu hartie de copt o forma de chec.
  3. Bateti ouale bine pana cand isi dubleaza cantitatea, in general circa doua minute.
  4. Adaugati indulcitorul si continuati sa mixati cu ajutorul unui mixer electric timp de inca un minut.
  5. In continuare adaugati untul topit, esenta de vanilie si laptele de migdale neindulcit. Amestecati pana la omogenizare.
  6. Intr-un bol separat adaugati ingredientele uscate: faina de migdale, praful de copt, pudra de proteine din zer.
  7. Incorporati ingredientele uscate in cele umede treptat, amestecand bine cu ajutorul mixer-ului electric pana cand obtineti o compozitie omogena.
  8. Pregatiti compozitia de scortisoara amestecand indulcitorul cu scortisoara pudra.
  9. Adaugati in forma jumatate din aluatul pregatit anterior, iar deasupra sa distribuiti uniform trei sferturi din compozitia de scortisoara, apoi acoperiti-o cu restul de aluat.
  10. Loviti usor forma de blatul de bucatarie pentru ca aluatul sa se aseze bine.
  11. Distribuiti si restul compozitiei de scortisoara deasupra aluatului in mod uniform.
  12. Introduceti lama unui cutit in compozitie si miscati-o de sus in jos, apoi dintr-o parte in alta pentru a produce un efect de marmura.
  13. Loviti din nou usor forma de blatul de bucatarie, apoi introduceti-o in cuptorul preincalzit si coaceti-o timp de 55 de minute sau pana cand o scobitoare introdusa in mijlocul painii iese curata.
  14. Verificati painea dupa 40 de minute de coacere, daca partea superioara este prea arsa, acoperiti-o cu o folie de aluminiu si lasati-o sa se coaca in continuare.
  15. Inainte de a o taia, lasati painea sa se raceasca complet.

Numarul de glucide pentru o portie din reteta de paine cu scortisoara pentru diabetici:

  • 3 grame glucide.

Va invitam sa incercati si reteta noastra de: Mousse cu unt de arahide pentru diabetici.

Nu uitati sa dati Like paginii noastre de FaceBook: Retete pentru diabetici.

Pentru Dr. Petrache accesati:

Pentru informatii corecte si avizate despre diabet si stil de viata sanatos abonati-va la canalul de YouTube Dr. Petrache:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *