Fursecuri pentru diabetici si Mos Craciun

Fursecuri pentru diabetici si Mos Craciun

| | | | |

Ehe, Mos Craciun este un mare amator de fursecuri cu lapte, dar oare nu o fi si el diabetic? Ne-am gandit si la Mosu’ si la voi atunci cand v-am propus reteta de fursecuri pentru diabetisi si Mos Craciun.

Mai avem retete de fursecuri pe site si le puteti incerca dand click pe link-urile de mai jos:

Retete pentru diabetici va prezinta in cele ce urmeaza ingredientele necesare, modul de preparare si numarul de glucide pentru reteta de fursecuri pentru diabetici si Mos Craciun.

PLAN NUTRITIONAL PERSONALIZAT

SOLICITARI LA: clinica@diabet-si-nutritie.ro

Detalii: AICI.

Timp de preparare: 15 minute.

Timp de gatire: 6 minute.

Timp de racire: 20 minute.

Timp total: 41 minute.

Numar portii: 40 fursecuri mici.

Ingredientele necesare pentru reteta de fursecuri pentru diabetici si Mos Craciun:

  • 150 grame faina de migdale sau de cocos;
  • 60 grame indulcitor granulat;
  • 100 grame unt moale;
  • o lingurita esenta de vanilie;
  • un sfert de lingurita de praf de copt.

Pentru glazura:

  • 60 grame unt de cocos;
  • trei lingurite indulcitor.

PLAN NUTRITIONAL PERSONALIZAT

SOLICITARI LA: clinica@diabet-si-nutritie.ro

Detalii: AICI.

Modul de preparare pentru reteta de fursecuri pentru diabetici si Mos Craciun:

  1. Incalziti cuptorul la 180 de grade Celsius fara ventilator sau 160 grade Celsius cu ventilator.
  2. Amestecati pana la omogenizare toate ingredientele uscate: faina de migdale sau cocos, indulcitorul si praful de copt.
  3. Incorporati treptat untul la temperatura camerei si esenta de vanilie. Amestecati bine pana cand obtineti un aluat omogen.
  4. Impartiti aluatul in doua parti egale, apoi intindeti-l intr-un strat de cca 0.5 cm grosime.
  5. Lasati aluatul intins la racit in frigider timp de 20 de minute sau in congelator timp de 10 minute.
  6. Decupati apoi, forma dorita pentru fursecuri si asezati-le rand pe rand intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
  7. Coaceti timp de 6 minute in cuptorul preincalzit sau pana cand marginile au devenit aurii.
  8. Lasati fursecurile sa se raceasca complet inainte de a le servi.

Pentru glazura:

  1. Incalziti untul de cocos in cuptorul cu microunde si amestecati-l cu indulcitorul.
  2. Distribuiti glazura uniform peste fursecurile preparate anterior si racite. Lasati-o sa se intareasca bine inainte de servire.

Numarul de glucide pentru un fursec pentru diabetici si Mos Craciun:

  • 1 gram glucide.

Va invitam sa incercati si reteta noastra de: Budinca de Craciun pentru diabetici.

Nu uitati sa dati Like paginii noastre de FaceBook: Retete pentru diabetici.

Pentru Dr. Petrache accesati:

Pentru tutoriale GRATUITE despre diabet si stil de viata sanatos, abonati-va la canalul de YouTube Dr. Petrache:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *