Fursecuri cu migdale fara zahar

Fursecuri cu migdale fara zahar

Pentru diabeticii cu pofta de dulce am pregatit reteta de fursecuri cu migdale fara zahar. O reteta delicioasa cu foarte putini carbohidrati.

Retete pentru diabetici va prezinta in cele ce urmeaza ingredientele necesare, modul de preparare si valorile nutritionale pentru intreaga cantitate de fursecuri cu migdale fara zahar.

Numar de portii: noua.

Timp de preparare: zece minute.

Timp de gatire: cincisprezece minute.

Timp total: douazeci si cinci de minute.

Ingredientele necesare pentru reteta de fursecuri cu migdale fara zahar:

  • o cana cu faina de migdale sau migdale pisate;
  • jumatate de cana cu unt topit si racit;
  • 75 grame de fulgi de migdale;
  • 20 grame de fulgi de cocos;
  • 50 grame indulcitor granulat (eritritol);
  • un ou mare rece;
  • o lingurita de praf de copt;
  • o lingurita extract de vanilie;
  • putina sare.

Modul de preparare pentru reteta de fursecuri cu migdale fara zahar:

  1. Preincalziti cuptorul la 180 de grade Celsius sau la 160 grade Celsius cu ventilator.
  2. Adaugati hartie de copt intr-o tava de cuptor.
  3. Cu ajutorul unui cutit ascutit maruntiti bine 50 de grame din fulgii de migdale si intreaga cantitate de fulgii de cocos. Daca aveti un tocator electric le puteti marunti cu ajutorul acestuia.
  4. Intr-un bol adaugati toate ingredientele uscate: faina de migdale, eritritolul, praful de copt, praful de sare, dar si amestecul de migdale si cocos realizat anterior.
  5. Amestecati bine pana cand ingredientele uscate se omogenizeaza.
  6. Adaugati apoi untul topit si racit impreuna cu oul.
  7. Amestecati bine pana se formeaza un aluat.
  8. Din aluatul format realizati noua bilute.
  9. Puneti bilutele pe hartia de copt cu care ati tapetat tava de cuptor.
  10. Maruntiti si restul de fulgi de migdale.
  11. Distribuiti cantitatea de migdale maruntita in mod egal pe fiecare biluta.
  12. Turtuti bilutele, iar daca se crapa pe margini neteziti-le bine, nu le coaceti crapate.
  13. Coaceti fursecurile timp de 10 – 15 minute sau pana cand devin aurii.

Valori nutritionale:

  • calorii: 247.13 kcal;
  • glucide: 4.6 grame;
  • proteine: 5.3 grame;
  • grasimi: 23 grame.

Va invitam sa incercati si reteta noastra de: Tocanita cu carne de vita.

Nu uitati sa dati Like paginii noastre de FaceBook: Retete pentru diabetici.

Pentru tutoriale video corect documentate accesati: Dr. Daniela Petrache.

Daca doriti sa cititi cele mai noi si interesante informatii despre diabet, accesati blogul nostru partener: Diabet zaharat, nutritie si boli metabolice.

Pentru plan nutritional personalizat accesati link-ul de mai jos:

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *