Fursecuri cu ciocolata

Fursecuri cu ciocolata

Pentru astazi avem un desert delicios si anume fursecuri cu ciocolata. Pare ciudat ca un diabetic sa poata consuma un astfel de desert, insa este posibil si veti vedea in continuare cum.

Retete pentru diabetici va prezinta ingredientele necesare, modul de preparare si valorile nutritionale pentru reteta de fursecuri cu ciocolata.

Timp de preparare: 5 minute.

Timp de gatire: 12 minute.

Timp total: 17 minute.

Numar de portii: noua.

Ingredientele necesare pentru reteta de fursecuri cu ciocolata:

  • 100 grame faina de migdale nu foarte fina;
  • jumatate de lingurita de praf de copt;
  • 20 grame cacao;
  • 50 grame indulcitor granulat;
  • 60 grame unt moale;
  • un ou mediu;
  • 30 grame chipsuri de ciocolata fara zahar.

Modul de preparare pentru reteta de fursecuri cu ciocolata:

  1. Preincalziti cuptorul la 175 grade Celsius.
  2. Amestecati ingredientele uscate intr-un bol: faina de migdale, praful de copt, cacaua, indulcitorul.
  3. Adaugati oul si untul moale si amestecati bine pana cand obtineti un aluat omogen.
  4. Adaugati apoi chipsurile de ciocolata fara zahar, pastrati o parte pentru a le pune deasupra fursecurilor in tava.
  5. Formati noua fursecuri cu ciocolata pe care le asezati pe o tava de cuptor tapetata cu hartie de copt.
  6. Ele isi vor mari volumul foarte putin pe timpul coacerii, asadar formati-le asa cum va doriti sa le aveti la final.
  7. Coaceti fursecurile timp de 12 minute si lasati-le sa se raceasca bine inainte de a le consuma.

Informatii suplimentare:

  • un fursec are circa 35 grame;
  • fursecurile se intaresc pe masura ce se racesc, asadar manevrati-le cu grija cat sunt calde;
  • daca vi le doriti mai moi, reduceti timpul de coacere cu zece minute;
  • daca vi le doriti mai crocante modelati-le mai subtiri si cresteti timpul de coacere la 14 minute;
  • pentru un efect surprinzator adaugati putina sare;
  • daca utilizati faina de migdale fina reduceti cantitatea la 75 de grame.

Valori nutritionale pentru un fursec:

  • calorii: 167.4 kcal;
  • glucide: 4 grame;
  • proteine: 4 grame;
  • lipide: 15 grame.

Va invitam sa incercati si reteta noastra: Cloud bread pentru diabetici.

Nu uitati sa dati Like paginii noastre de FaceBook: Retete pentru diabetici.

Pentru Dr. Petrache accesati:

Pentru tutoriale GRATUITE despre diabet si stil de viata sanatos accesati canalul de YouTube: Dr. Petrache.

Avem un blog partener plin de informatii corecte despre diabet si nutritie: Diabet zaharat, nutritie si boli metabolice.

Pofta buna!

1 thought on “Fursecuri cu ciocolata”

  1. Pingback: Cheesecake Cu Ciocolata Pentru Diabetici » Retete Diabetici

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Continut protejat !!
3 rețete pe săptămână!

3 rețete pe săptămână!

Un e-mail săptămânal cu cele mai gustoase bunătăți pentru diabetici și nu numai.

Va multumim pentru abonare!