Fursecuri cu lamaie pentru diabetici

Fursecuri cu lamaie pentru diabetici

Reteta de fursecuri cu lamaie pentru diabetici este delicioasa si racoritoare. Va invitam sa o incercati si suntem convinsi ca nu veti fi dezamagiti.

Retete pentru diabetici va prezinta in cele ce urmeaza ingredientele necesare, modul de preparare si valorile nutritionale pentru reteta de fursecuri cu lamaie pentru diabetici.

Numar de portii: 12.

Timp de preparare: cinci minute.

Timp de gatire: 15 minute.

Timp de racire: 20 minute.

Timp total: 40 minute.

Ingredientele necesare pentru reteta de fursecuri cu lamaie pentru diabetici:

Pentru compozitie:

  • 55 grame crema de branza;
  • 55 grame unt nesarat;
  • cinci linguri eritritol, chiar sase daca va doriti niste fursecuri mai dulci;
  • un ou mediu;
  • 200 grame faina de migdale sau migdale macinate bine;
  • patru linguri zeama de lamaie;
  • coaja de la o lamaie.

Pentru glazura:

  • 30 grame eritritol;
  • o lingura si jumatate de zeama de lamaie;
  • coaja de lamaie dupa gust.

Modul de preparare pentru reteta de fursecuri cu lamaie pentru diabetici:

  1. Amestecati crema de branza cu untul nesarat, lingurile de eritritol, zeama si coaja de lamaie.
  2. Va recomandam sa utilizati un blender sau mixer pentru a obtine o compozitie omogena.
  3. Cand amestecul s-a omogenizat bine adaugati oul si continuati sa amestecati bine.
  4. La final adaugati faina de migdale sau migdalele macinate si mixati in continuare.
  5. Aluatul este destul de moale in acest stadiu, tocmai de aceea il veti impaturi in folie alimentara si il veti introduce fie in frigider timp de 20 – 30 de minute, fie in congelator timp de 10 minute.
  6. Cat aluatul se raceste, incalziti cuptorul la 180 grade Celsius.
  7. Tapetati o tava cu hartie de copt.
  8. Cand aluatul s-a racit suficient formati 12 bilute si asezati-le pe tava. Aplatizati-le cu ajutorul degetelor.
  9. Coaceti fursecurile cu lamaie in cuptorul preincalzit timp de 15 minte sau pana cand se rumenesc frumos.
  10. Cand fursecurile sunt gata scoateti-le din cuptor.
  11. Amestecati zeama de lamaie cu eritritolul si coaja de lamaie.
  12. Distribuiti glazura in mod egal peste fursecurile racite.

Informatii suplimentare:

  • un fursec cantareste circa 30 grame si contine 4 grame glucide;
  • fursecurile sunt extrem de fragile cat sunt calde, dar se intaresc de indata ce se racesc;
  • evitati manevrarea fursecurilor cat sunt calde.

Valori nutritionale pentru o portie de fursecuri cu lamaie pentru diabetici:

  • calorii: 167.4 kcal;
  • glucide: 4 grame;
  • proteine: 4 grame;
  • grasimi: 15 grame.

Incercati si reteta noastra de: Ciocolata alba pentru diabetici.

Nu uitati sa dati Like paginii noastre de FaceBook: Retete pentru diabetici.

Pentru plan nutritional personalizat accesati link-ul de mai jos:

Pentru informatii despre diabet si nutritie accesati blogul nostru partener: Diabet zaharat, nutritie si boli metabolice.

Pentru tutoriale GRATUITE despre diabet si nutritie accesati canalul de YouTube: Dr. Daniela Petrache.

Pofta buna!

3 thoughts on “Fursecuri cu lamaie pentru diabetici”

  1. Pingback: Macaroane cu branza pentru diabetici » Retete Diabetici

  2. Pingback: Cele mai bune gustari pentru diabetici - Diabet, Nutritie si Boli Metabolice

  3. Pingback: Grapefruit si medicamentele - Dr. Daniela Petrache

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Continut protejat !!
3 rețete pe săptămână!

3 rețete pe săptămână!

Un e-mail săptămânal cu cele mai gustoase bunătăți pentru diabetici și nu numai.

Va multumim pentru abonare!