Budinca de Craciun pentru diabetici
Se apropie sarbatorile de iarna, iar dulciurile ne fac cu ochiul, tocmai de aceea venim cu variante gustoase si sigure pentru voi. Pentru astazi va prezentam budinca de Craciun pentru diabetici.
Daca va plac budincile, mai avem cateva retete pe site. Iata-le mai jos:
- Budinca de vanilie pentru diabetici;
- Budinca de banane pentru diabetici;
- Budinca cu seminte de chia si ciocolata pentru diabetici;
- Minibudinca de Craciun.
Retete pentru diabetici va prezinta in cele ce urmeaza ingredientele necesare, modul de preparare si numarul de glucide pentru reteta de budinca de Craciun pentru diabetici.
PLAN NUTRITIONAL PERSONALIZAT
SOLICITARI LA: clinica@diabet-si-nutritie.ro
Detalii: AICI.
Timp de preparare: 5 minute.
Timp de gatire: 6 minute.
Timp total: 11 minute.
Numar portii: 4.
Ingrediente necesare pentru reteta de budinca de Craciun pentru diabetici:
- 100 grame faina de migdale;
- un ou la temperatura camerei;
- 100 grame morcov dat pe razatoare;
- 50 grame afine;
- 10 grame nuci tocate marunt;
- doua linguri unt topit;
- o lingura smantana;
- o lingurita praf de copt;
- o lingurita pudra de cacao;
- doua linguri indulcitor pudra;
- trei lingurite scortisoara si nucsoara;
- coaja de la jumatate de portocala.
PLAN NUTRITIONAL PERSONALIZAT
SOLICITARI LA: clinica@diabet-si-nutritie.ro
Detalii: AICI.
Modul de preparare pentru reteta de budinca de Craciun pentru diabetici:
- Incalziti cuptorul la 200 de grade Celsius.
- Amestecati intr-un bol: morcovul dat pe razatoare, afinele si coaja de portocala rasa.
- Intr-un alt bol bateti bine oul cu untul topit pana obtineti o compozitie omogena.
- In al treilea bol adaugati si mixati ingredientele uscate: faina de migdale, nucile, praful de copt, pudra de cacao, indulcitorul pudra, scortisoara si nucsoara.
- Cand ingredientele uscate au fost amestecate bine integrati treptat compozitia de ou si unt topit. Mixati bine pana la omogenizare, apoi continuati cu amestecul de morcov, afine si coaja rasa de portocala.
- Tapetati cu hartie de copt o tava rotunda si adaugati compozitia. Nivelati compozitia cu ajutorul unei spatule in asa fel incat sa aiba aceiasi grosime pe intreaga suprafata a tavii.
- Introduceti preparatul in cuptor si lasati-l sa se coaca pana cand o scobitoare introdusa in mijloc este extrasa curata.
- Lasati sa se raceasca inainte de a o servi. Puteti adauga orice topping va este pe plac.
Numarul de glucide pentru o portie din budinca de Craciun pentru diabetici:
- 10 grame.
Va invitam sa incercati si reteta noastra de: Grisine cu branza pentru diabetici.
Nu uitati sa dati Like paginii noastre de FaceBook: Retete pentru diabetici.
Pentru Dr. Petrache accesati:
Pentru tutoriale GRATUITE despre diabet si stil de viata sanatos, abonati-va la canalul de YouTube Dr. Petrache: