Fursecuri cu banane pentru diabetici
Astazi va prezentam reteta de fursecuri cu banane pentru diabetici. Fursecurile sunt delicioase, asta stim deja, insa de cele mai multe ori au zahar si tocmai de aceea un diabetic nu indrazneste nici macar sa guste. Reteta de astazi de fursecuri cu banane pentru diabetici este la fel de gustoasa si lipsita de riscuri.
Retete pentru diabetici va prezinta in cele ce urmeaza ingredientele necesare, modul de preparare si valorile nutritionale pentru reteta de fursecuri cu banane pentru diabetici.
Timp de preparare: 10 minute.
Timp de coacere: 10 minute.
Timp total: 20 minute.
Numar de portii: 18.
Ingredientele necesare pentru reteta de fursecuri cu banane pentru diabetici:
- 80 grame banana;
- 50 grame faina de migdale;
- 50 grame unt de migdale nesarat;
- 50 grame unt moale;
- un ou mare;
- 50 grame indulcitor;
- o lingurita cu scortisoara;
- o lingurita praf de copt;
- optional 20 grame nuca pisata.
Modul de preparare pentru reteta de fursecuri cu banane pentru diabetici:
- Incingeti cuptorul la 180 grade Celsius.
- Tapetati o tava pentru fursecuri cu hartie de copt.
- Pasati banana curatata de coaja cu o furculita.
- Amestecati toate ingredientele, mai putin nuca, intr-un bol cu ajutorul unui mixer: banana pasata, faina de migdale, untul de migdale nesarat, untul moale, oul, indulcitorul, scortisoara si praful de copt.
- Trebuie sa obtineti un amestec omogen.
- Cu ajutorul unei linguri distribuiti in mod egal amestecul format in tava tapetata anterior. E suficienta o lingura din amestec pentru a forma un fursec.
- Asezati fursecurile mai departate pentru ca in timpul coacerii isi vor mari volumul.
- Daca ati ales sa folositi nuci, presarati-le deasupra fiecarui fursec.
- Coaceti fursecurile cu banane pentru diabetici in cuptorul preincalzit timp de 10 – 12 minute sau pana se rumenesc frumos la suprafata.
- Cand sunt gata, scoateti-le din cuptor si lasati-le sa se raceasca in totalitate inainte de a le manevra.
Informatii suplimentare:
- aluatul a fost suficient pentru 18 fursecuri;
- un fursec a cantarit circa 17 grame si a avut un diametru de 6 cm;
- aveti grija sa lasati spatiu intre fursecuri pentru ca in timpul coacerii aluatul se intinde;
- nu manevrati fursecurile cat sunt calde pentru ca sunt foarte fragile, asteptati sa se raceasca complet inainte de a le muta pe farfurii.
Valori nutritionale pentru o portie de fursecuri cu banane pentru diabetici (17 grame):
- calorii: 92.2 kcal;
- glucide: 3 grame;
- proteine: 2 grame;
- lipide: 8 grame.
Incercati si reteta noastra de: Biscuiti pentru diabetici.
Nu uitati sa dati Like paginii de FaceBook: Retete pentru diabetici.
Pentru plan nutritional personalizat accesati link-ul de mai jos:
Pentru tutoriale GRATUITE despre diabet si nu numai accesati canalul YouTube: Dr. Daniela Petrache.
Pentru cele mai noi informatii despre diabet si nu numai vizitati blogul nostru partener: Diabet zaharat, nutritie si boli metabolice.