Fursecuri cu dovleac pentru diabetici

Fursecuri cu dovleac pentru diabetici

| | | |

Reteta de fursecuri cu dovleac pentru diabetici este cea mai potrivita pentru aceasta toamna. Dovlecii copti ne asteapta sa ii degustam si va invitam sa o faceti alegand reteta noastra de astazi.

Retete pentru diabetici va prezinta in cele ce urmeaza ingredientele necesare, modul de preparare si valorile nutritionale pentru reteta de fursecuri cu dovleac pentru diabetici.

Timp de preparare: 10 minute.

Timp de gatire: 12 minute.

Timp total: 22 minute.

Numar portii: 16.

Ingredientele necesare pentru reteta de fursecuri cu dovleac pentru diabetici:

Pentru aluatul de fursecuri:

  • 40 grame faina de cocos;
  • 75 grame unt moale;
  • 60 grame piure de dovleac;
  • doua oua mari;
  • trei linguri indulcitor;
  • doua lingurite condimente pentru dovleac;
  • jumatate de lingurita praf de copt;
  • o lingurita esenta de vanilie.

Pentru glazura:

  • 50 grame unt moale;
  • 100 grame crema de branza;
  • 3 – 4 linguri indulcitor pudra;
  • jumatate lingurita esenta de vanilie.

Modul de preparare pentru reteta de fursecuri cu dovleac pentru diabetici:

  1. Preincalziti cuptorul la 180 grade Celsius si tapetati o tava de cuptor cu hartie de copt.
  2. Amestecati toate ingredientele pentru aluatul de fursecuri intr-un bol pana la omogenizare.
  3. Lasati aluatul format sa se odihneasca pentru cateva minute pentru ca faina de cocos sa se poate hidrata complet.
  4. Rulati apoi aluatul intr-o minge si impartiti mingea in 8 parti egale pe care le impartiti pe jumatate. Veti obtine in total 16 bucati de aluat egale pe care le veti transforma rand pe rand in mingiute.
  5. Asezati mingiutele pe tava tapetata si cu ajutorul unei linguri aplatizati-le pentru a le da forma de fursec. In mijlocul fiecarui fursec faceti cate o mica adancitura.
  6. Coaceti fursecurile timp de 12 minute in cuptorul preincalzit.
  7. Inainte de a le indeparta din tava, lasati fursecurile sa se raceasca complet. Cand sunt calde sunt foarte fragede, pe masura ce se racesc se intaresc si pot fi manevrate cu usurinta.
  8. Pentru glazura cu ajutorul unui mixer amestecati toate ingredientele pana obtineti o compozitie omogena.
  9. Distribuiti glazura in mod egal peste fiecare fursec.

Valori nutritionale pentru o portie din reteta de fursecuri cu dovleac pentru diabetici:

  • calorii: 106.2 kcal;
  • glucide: 2 grame;
  • proteine: 2 grame;
  • lipide: 10 grame.

Va invitam sa incercati si ideile noastre de: Chicken Nuggets pentru diabetici.

Nu uitati sa dati Like paginii noastre de FaceBook: Retete pentru diabetici.

Pentru Dr. Petrache accesati:

Pentru tutoriale GRATUITE despre diabet si stil de viata sanatos accesati canalul de YouTube Dr. Petrache:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *