CheeseCake cu dovleac pentru diabetici

CheeseCake cu dovleac pentru diabetici

| | | | |

Ramanem tot la dovleac si va propunem o noua delicatesa si anume reteta de CheeseCake cu dovleac pentru diabetici.

Va puteti delecta si cu alte retete de CheeseCake de pe site-ul nostru printr-un simplu click pe titlurile de mai jos:

Retete pentru diabetici va prezinta in cele ce urmeaza ingredientele necesare, modul de preparare si numarul de glucide pentru reteta de CheeseCake cu dovleac pentru diabetici.

PLAN NUTRITIONAL PERSONALIZAT NUMAI IN CLINICA VIRTUALA DR. PETRACHE

SOLICITARI NUMAI LA: clinica@diabet-si-nutritie.ro

Timp de preparare: 30 minute.

Timp de gatire: `1 ora si 30 de minute.

Timp total: 2 ore.

Numar portii: 12.

Tava de tip SpringForm sau cu laterale detasabile: 22 cm diametru.

Ingredientele necesare pentru reteta de CheeseCake cu dovleac pentru diabetici:

Pentru crusta:

  • 100 grame faina de migdale;
  • 150 grame nuci pecan taiate pe jumatate;
  • 50 grame unt topit nesarat;
  • 1/4 lingurita ghimbir;
  • putina nucsoara;
  • doua linguri indulcitor.

Pentru umplutura:

  • 400 grame piure de dovleac;
  • o lingurita condimente pentru dovleac;
  • o lingurita scortisoara;
  • 1/4 lingurita nucsoara;
  • 1/4 lingurita ghimbir;
  • 120 grame indulcitor;
  • cateva cuisoare;
  • 250 grame smantana;
  • 700 grame crema de branza;
  • trei oua mari la temperatura camerei;
  • doua albusuri la temperatura camerei.

Pentru topping (optional):

  • 80 ml sirop de artar;
  • 50 grame unt;
  • doua linguri smantana.

PLAN NUTRITIONAL PERSONALIZAT NUMAI IN CLINICA VIRTUALA DR. PETRACHE

SOLICITARI NUMAI LA: clinica@diabet-si-nutritie.ro

Modul de preparare pentru reteta de CheeseCake cu dovleac pentru diabetici:

Preparare crusta:

  1. Preincalziti cuptorul la 160 grade Celsius.
  2. Tapetati cu hartie de copt tava de tip SpringForm sau tava cu margini detasabile, in functie de ce tip de tava v-ati hotarat sa folositi.
  3. Adaugati toate ingredientele pentru crusta intr-un blender: faina de migdale, nucile pecan taiate pe jumatate, ghimbirul, nucsoara, untul si indulcitorul. Mixati la putere mare pana la omogenizare.
  4. Adaugati crusta in tava pregatita si presati-o cu ajutorul degetelor in asa fel incat sa aiba aceiasi grosime pe intreaga suprafata. Puteti utiliza si fundul unui pahar pentru o uniformizare mai usoara.
  5. Coaceti crusta in cuptorul preincalzit pana capata o culoare aurie, circa 15 minute.
  6. Lasati crusta sa se raceasca la temperatura camerei in timp de pregatiti celelalte componente ale prajiturii.

Preparare umplutura:

  1. Adaugati intr-o tigaie piureul de dovleac, jumatate din cantitatea de indulcitor, condimentele pentru dovleac, scortisoara, nucsoara, cuisoarele si ghimbirul. Amestecati pentru omogenizare si lasati preparatul pe foc la temperatura medie pentru circa 5 minute. Nu uitati sa amestecati din cand in cand.
  2. De indata ce compozitia a capatat o culoare maronie si a devenit matasoasa o puteti indeparta de pe foc si o puteti lasa sa se raceasca.
  3. Cand s-a racit amestecati piureul cu smantana si restul de indulcitor. Amestecati bine pana la completa omogenizare.
  4. Continuati cu crema de branza si amestecati din nou pana la omogenizare.
  5. La final adaugati cele trei oua intregi la temperatura camerei impreuna cu cele doua albusuri. Amestecati repede pentru omogenizare, nu insistati pentru a evita introducerea de bule de aer in compozitie.
  6. Adaugati umplutura formata peste crusta pregatita anterior si lasata la racit. Nivelati in asa fel incat sa aveti o umplutura de grosime egala pe intreaga suprafata a prajiturii.
  7. Umpleti o tava cu circa 2 degete de apa si introduceti-o in cuptor. Asezati deasupra tavii, pe un raft pentru cuptor, prajitura si coaceti-o timp de 90 de minute.
  8. Scoateti cheesecake-ul din cuptor si lasati-l sa se raceasca la temperatura camerei timp de 3 ore, apoi introduceti prajitura in frigider pentru cel putin 4 ore sau cel mai bine peste noapte.

Preparare sos:

  1. Puneti toate ingredientele intr-un vas: siropul de artar, untul si smantana.
  2. Topiti ingredientele la temperatura medie timp de circa 3 minute.
  3. Distribuiti sosul peste Cheesecake.

Numarul de glucide pentru o portie din reteta de CheeseCake cu dovleac pentru diabetici:

  • 6 grame glucide pentru o felie de cheesecake cu dovleac pentru diabetici.

Va invitam sa incercati si reteta noastra de: Prajitura cu dovleac pentru diabetici.

Nu uitati sa dati Like paginii noastre de FaceBook pentru a fi la curent cu cele mai noi retete, ne puteti gasi pe: Retete pentru diabetici.

Pentru Dr. Petrache accesati:

Pentru informatii corecte si avizate despre diabet si stil de viata sanatos va recomandam sa va abonati la canalul de YouTube Dr. Petrache:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *