Mini cheesecake pentru diabetici

Mini cheesecake pentru diabetici

|

Astazi incercam un desert si anume mini cheesecake pentru diabetici. Desertul este delicios si sigur pentru diabetici si asta pentru ca nu am dezamagit pana acum, nu-i asa?

Retete pentru diabetici va prezinta in cele ce urmeaza ingredientele necesare, modul de preparare si valorile nutritionale pentru reteta de mini cheesecake pentru diabetici.

Numar de portii: 12.

Timp de preparare: 10 minute.

Timp de racire: 30 minute.

Timp total: 40 minute.

Ingredientele necesare pentru reteta de mini cheesecake pentru diabetici:

  • 240 grame crema de branza;
  • o lingurita esenta de vanilie;
  • trei linguri cu eritritol;
  • 50 grame faina de migdale;
  • 12 bucati zmeura;
  • 100 grame fulgi de migdale tocati marunt.

Modul de preparare pentru reteta de mini cheesecake pentru diabetici:

  1. Puneti intr-un bol crema de branza, esenta de vanilie si eritritolul.
  2. Amestecati bine pentru omogenizare.
  3. Adaugati apoi faina de migdale si amestecati pana cand obtineti o compozitie omogena.
  4. Gustati si mai adaugati indulcitor daca este nevoie.
  5. Tapetati o tava cu hartie de copt.
  6. Puneti in tava cu ajutorul unei linguri 12 parti egale. Nu incercati sa le manevrati cu mana in acest stadiu pentru ca vor fi extrem de lipicioase si moi.
  7. Introduceti tava in congelator timp de 20 – 30 de minute sau pana cand cele 12 portii sunt suficient de ferme pentru a putea fi manevrate.
  8. Scoateti din congelator si aplatizati fiecare portie cu ajutorul degetelor. Plasati in mijloc cate o zmeura si acoperiti zmeura cu amestecul de branza prin rulare intre palme.
  9. Puneti intr-o farfurie fulgii de migdale tocati marunt si tavaliti mingiuta in asa fel incat sa fie acoperita omogen.
  10. Cand sunt gata puneti mingiutele din nou pe tava tapetata si introduceti-o in congelator timp de 1 – 2 ore. Puteti introduce tava si in frigider. Puteti pastra desertul in frigider pana cand va doriti o gustare dulce rece.
  11. In cazul in care alegeti varianta congelatorului inainte sa consumati mini cheesecake-ul lasati-l la temperatura camerei pentru a se inmuia.

Informatii suplimentare:

  • fiecare portie are circa 35 grame;
  • daca amestecul se intareste in mod accidental prea tare, lasati-l putin la temperatura camerei pana ajunge la textura potrivita pentru modelare;
  • daca nu va place zmeura, o puteti inlocui cu capsune, mure sau afine;
  • pastrati mini cheesecake-ul in frigider pentru cel mult cinci zile si in congelator pentru maxim 3 luni.

Valori nutritionale pentru o portie de mini cheesecake pentru diabetici:

  • calorii: 140.4 kcal;
  • glucide: 4 grame;
  • proteine: 4 grame;
  • grasimi: 12 grame.

Incercati si reteta noastra de: Sushi pentru diabetici.

Nu uitati sa dati Like paginii noastre de FaceBook: Retete pentru diabetici.

Pentru plan nutritional personalizat accesati link-ul de mai jos:

Pentru informatii despre diabet si nu numai accesati blogul nostru partener: Diabet zaharat, nutritie si boli metabolice.

Pentru tutoriale GRATUITE despre diabet accesati canalul YouTube: Dr. Daniela Petrache.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *