Astazi incercam un desert si anume mini cheesecake pentru diabetici. Desertul este delicios si sigur pentru diabetici si asta pentru ca nu am dezamagit pana acum, nu-i asa?
Retete pentru diabetici va prezinta in cele ce urmeaza ingredientele necesare, modul de preparare si valorile nutritionale pentru reteta de mini cheesecake pentru diabetici.
Numar de portii: 12.
Timp de preparare: 10 minute.
Timp de racire: 30 minute.
Timp total: 40 minute.
Ingredientele necesare pentru reteta de mini cheesecake pentru diabetici:
- 240 grame crema de branza;
- o lingurita esenta de vanilie;
- trei linguri cu eritritol;
- 50 grame faina de migdale;
- 12 bucati zmeura;
- 100 grame fulgi de migdale tocati marunt.
Modul de preparare pentru reteta de mini cheesecake pentru diabetici:
- Puneti intr-un bol crema de branza, esenta de vanilie si eritritolul.
- Amestecati bine pentru omogenizare.
- Adaugati apoi faina de migdale si amestecati pana cand obtineti o compozitie omogena.
- Gustati si mai adaugati indulcitor daca este nevoie.
- Tapetati o tava cu hartie de copt.
- Puneti in tava cu ajutorul unei linguri 12 parti egale. Nu incercati sa le manevrati cu mana in acest stadiu pentru ca vor fi extrem de lipicioase si moi.
- Introduceti tava in congelator timp de 20 – 30 de minute sau pana cand cele 12 portii sunt suficient de ferme pentru a putea fi manevrate.
- Scoateti din congelator si aplatizati fiecare portie cu ajutorul degetelor. Plasati in mijloc cate o zmeura si acoperiti zmeura cu amestecul de branza prin rulare intre palme.
- Puneti intr-o farfurie fulgii de migdale tocati marunt si tavaliti mingiuta in asa fel incat sa fie acoperita omogen.
- Cand sunt gata puneti mingiutele din nou pe tava tapetata si introduceti-o in congelator timp de 1 – 2 ore. Puteti introduce tava si in frigider. Puteti pastra desertul in frigider pana cand va doriti o gustare dulce rece.
- In cazul in care alegeti varianta congelatorului inainte sa consumati mini cheesecake-ul lasati-l la temperatura camerei pentru a se inmuia.
Informatii suplimentare:
- fiecare portie are circa 35 grame;
- daca amestecul se intareste in mod accidental prea tare, lasati-l putin la temperatura camerei pana ajunge la textura potrivita pentru modelare;
- daca nu va place zmeura, o puteti inlocui cu capsune, mure sau afine;
- pastrati mini cheesecake-ul in frigider pentru cel mult cinci zile si in congelator pentru maxim 3 luni.
Valori nutritionale pentru o portie de mini cheesecake pentru diabetici:
- calorii: 140.4 kcal;
- glucide: 4 grame;
- proteine: 4 grame;
- grasimi: 12 grame.
Incercati si reteta noastra de: Sushi pentru diabetici.
Nu uitati sa dati Like paginii noastre de FaceBook: Retete pentru diabetici.
Pentru plan nutritional personalizat accesati link-ul de mai jos:
Pentru informatii despre diabet si nu numai accesati blogul nostru partener: Diabet zaharat, nutritie si boli metabolice.
Pentru tutoriale GRATUITE despre diabet accesati canalul YouTube: Dr. Daniela Petrache.