CheeseCake cu unt de arahide pentru diabetici
Pentru astazi v-am pregatit o reteta delicioasa de cheesecake cu unt de arahide pentru diabetici. Aveti mai jos si alte retete de cheesecake pe care va recomandam sa le incercati:
- CheeseCake cu capsune pentru diabetici;
- CheeseCake cu mure pentru diabetici;
- CheeseCake cu coacaze pentru diabetici;
- CheeseCake cu ciocolata pentru diabetici;
- MiniCheeseCake pentru diabetici;
- CheeseCake cu merisoare si portocale pentru diabetici.
Retete pentru diabetici va prezinta in cele ce urmeaza ingredientele necesare, modul de preparare si numarul de glucide pentru reteta de cheesecake cu unt de arahide pentru diabetici.
Timp de preparare: 15 minute.
Timp de racire: 4 ore.
Timp total: 4 ore si 15 minute.
Numar portii: 12.
Echipament necesare: forma de tort cu marginile detasabile si diametru de 20 cm.
Ingredientele necesare pentru reteta de cheesecake cu unt de arahide pentru diabetici:
Pentru baza:
- 200 grame faina de migdale sau migdale macinate;
- 50 grame unt topit;
- doua linguri indulcitor;
- o lingurita esenta de vanilie.
Pentru umplutura:
- 450 grame crema de branza;
- 240 grame smantana;
- 180 grame unt de arahide;
- un plic de gelatina;
- o lingura esenta de vanilie;
- 6 – 8 linguri indulcitor.
Pentru topping (optional):
- 4 – 5 fursecuri fara zahar cu ghimbir;
- 50 grame ciocolata neagra 90% cu indulcitor.
Modul de preparare pentru reteta de cheesecake cu unt de arahide pentru diabetici:
- Tapetati tava cu hartie de copt.
- Realizati baza: amestecati migdalele macinate sau faina de migdale cu untul topit, indulcitorul si vanilia.
- Adaugati baza in forma si distribuiti-o uniform apasand-o cu degetele.
- Bateti bine smantana.
- Amestecati untul de arahide cu crema de branza, indulcitorul si esenta de vanilie cu ajutorul mixerului pana cand obtineti o compozitie omogena.
- Dizolvati gelatina urmand instructiunile de pe ambalaj, apoi incorporati-o in amestecul de unt de arahide, crema de branza, indulcitor si esenta de vanilie.
- Incorporati treptat si smantana batuta bine. Amestecati usor pana obtineti o compozitie omogena.
- Adaugati compozitia in tava peste baza si distribuiti-o uniform.
- Acoperiti-o si lasati-o sa se raceasca in frigider timp de 4 ore sau cel mai bine peste noapte.
- Decorati prajitura cu ciocolata neagra topita si fursecuri sfaramate.
Numarul de glucide pentru o portie din reteta de cheesecake cu unt de arahide pentru diabetici:
- 5 grame.
Va invitam sa incercati si reteta noastra de: Varza de Bruxelles cu parmezan pentru diabetici.
Nu uitati sa dati Like paginii noastre de FaceBook: Retete pentru diabetici.
Pentru Dr. Petrache accesati:
Pentru tutoriale GRATUITE despre diabet si stil de viata sanatos, accesati canalul de YouTube Dr. Petrache: