Cheesecake cu ciocolata pentru diabetici
Reteta de cheesecake cu ciocolata pentru diabetici va deveni un desert pe care il veti servi cu drag de fiecare data cand aveti ocazia. Reteta nu contine zahar si este sigura pentru persoanele ce sufera de diabet zaharat.
Retete pentru diabetici va prezinta in cele ce urmeaza ingredientele necesare, modul de preparare si valorile nutritionale pentru reteta de cheesecake cu ciocolata.
Timp de preparare: 20 minute.
Timp de racire: 4 ore.
Timp total: 4 ore si 20 minute.
Numar portii: 16.
Echipament necesar: forma de copt de 23 cm.
Ingredientele necesare pentru reteta de cheesecake cu ciocolata pentru diabetici:
Pentru baza
- 200 grame faina de migdale;
- 90 grame unt topit;
- doua linguri cu indulcitor granulat.
Pentru umplutura:
- 400 grame ciocolata fara zahar sau cu 85% cacao;
- 250 grame mascarpone la temperatura camerei;
- patru linguri cu indulcitor pudra;
- 400 grame crema de branza la temperatura camerei;
- o lingura esenta de vanilie;
- doua linguri smantana;
- putina sare.
Pentru ganache:
- 160 ml smantana;
- doua linguri unt nesarat;
- 120 grame ciocolata fara zahar sau cu 85% cacao;
- putina sare.
Pentru topping:
- 10 grame de ciocolata fara zahar data pe razatoare.
Modul de preparare pentru reteta de cheesecake cu ciocolata pentru diabetici:
Pentru baza:
- Preincalziti cuptorul la 160 grade Celsius sau 140 grade Celsius cu ventilator.
- Amestecati untul topit cu faina de migdale pentru a forma un aluat.
- Ungeti forma de copt pentru a evita lipirea aluatului sau tapetati-o cu hartie de copt.
- Puneti aluatul pe fundul formei si nivelati cu ajutorul unei spatule pentru a avea aceiasi grosime peste tot.
- Coaceti 20 – 25 de minute sau pana capata o culoare aurie.
- Indepartati din cuptor si lasati sa se raceasca.
Pentru umplutura:
- Puneti ciocolata fara zahar la topit la bain marie, amestecati din cand in cand si lasati-o la foc mediu pana cand e topita in totalitate.
- Indepartati bolul de pe aragaz si lasati ciocolata sa se raceasca usor.
- Intr-un bol separat amestecati mascarpone cu crema de branza, smantana, vanilia si un praf de sare. Utilizati un mixer electric.
- Incorporati usor ciocolata topita in amestecul de branza. Cel mai bine folositi o spatula, iar daca utilizati un mixer electric folositi cea mai mica putere pentru ca daca veti amesteca prea repede umplutura se va intari.
- Cand compozitia s-a omogenizat adaugati praful de sare si indulcitorul.
- Adaugati umplutura deasupra bazei coapte anterior si nivelati-o bine cu ajutorul unei spatule.
- Lasati la racit in frigider timp de 3 – 4 ore sau cel mai bine peste noapte.
Pentru ganache:
- Incalziti smantana si untul nesarat la temperatura medie pana cand se obtine un amestec fierbinte, nu aduceti la temperatura de fierbere.
- Opriti focul, adaugati ciocolata si lasati amestecul sa se odihneasca timp de 3 – 5 minute.
- Amestecati apoi cu un tel pana la omogenizare.
- Distribuiti ganache-ul deasupra umpluturii uniform si presarati apoi ciocolata data pe razatoare.
- Lasati prajitura la racit in frigider pentru inca o ora daca doriti un ganache mai ferm.
Valori nutritionale pentru intreaga cantitate de cheesecake cu ciocolata pentru diabetici:
- calorii: 481 kcal;
- glucide: 20 grame;
- proteine: 10 grame;
- lipide: 40 grame.
Va invitam sa incercati si reteta noastra de: Fursecuri cu ciocolata pentru diabetici.
Nu uitati sa dati Like paginii noastre de FaceBook: Retete pentru diabetici.
Pentru Dr. Petrache accesati:
Pentru tutoriale GRATUITE despre diabet si stil de viata sanatos accesati canalul de YouTube: Dr. Petrache.
Va invitati si blogul nostru partener plin de informatii corecte despre diabet si nutritie: Diabet zaharat, nutritie si boli metabolice.