Prajitura cu dovleac pentru diabetici
Este toamna si dovleacul ne incanta simturile si ne coloreaza viata, tocmai de aceea prajitura cu dovleac pentru diabetici de astazi reprezinta o idee, spunem noi, extrem de potrivita.
Mai avem retete cu dovleac pe site si va invitam sa le incercati pe fiecare dand click pe titlurile de mai jos:
- Supa crema de dovleac pentru diabetici;
- Clatite cu dovleac pentru diabetici;
- Placinta cu dovleac pentru diabetici;
- Briosa cu dovleac pentru diabetici;
- Fursecuri cu dovleac pentru diabetici;
- Paine cu dovleac pentru diabetici.
Retete pentru diabetici va prezinta in cele ce urmeaza ingredientele necesare, modul de preparare si numarul de glucide pentru reteta de prajitura cu dovleac pentru diabetici.
PLAN NUTRITIONAL PERSONALIZAT NUMAI IN CLINICA VIRTUALA DR. PETRACHE
SOLICITARI NUMAI LA: clinica@diabet-si-nutritie.ro
Timp de preparare: 10 minute.
Timp de gatire: 25 minute.
Timp de racire: 15 minute.
Timp total: 50 minute.
Numar portii: 12.
Tava: 25 x 20 cm.
Ingredientele necesare pentru reteta de prajitura cu dovleac pentru diabetici:
Pentru pandispan:
- 350 grame faina de migdale;
- 60 grame indulcitor;
- doua lingurite praf de copt;
- trei lingurite condimente pentru dovleac;
- 45 grame nuci pecan maruntite;
- 5 oua la temperatura camerei;
- 70 grame unt la temperatura camerei;
- doua lingurite extract de vanilie fara zahar;
- 80 ml lapte de migdale;
- 250 grame piure de dovleac.
Pentru glazura:
- 120 grame unt la temperatura camerei;
- 250 grame crema de branza;
- 80 grame indulcitor;
- o lingurita vanilie fara zahar;
- putina sare.
PLAN NUTRITIONAL PERSONALIZAT NUMAI IN CLINICA VIRTUALA DR. PETRACHE
SOLICITARI NUMAI LA: clinica@diabet-si-nutritie.ro
Modul de preparare pentru reteta de prajitura cu dovleac pentru diabetici:
Prepararea pandispanului:
- Preincalziti cuptorul la 180 de grade fara ventilator sau 160 grade cu ventilator.
- Adaugati intr-un bol toate ingredientele uscare: faina de migdale, praful de copt, condimentele pentru dovleac, indulcitorul si nucile pecan maruntite. Amestecati-le bine pana la omogenizare.
- Separati albusurile de galbenusuri. Bateti bine albusurile cu ajutorul unui mixer electric pana cand obtineti o spuma ferma.
- Intr-un bol separat adaugati galbenusurile. Bateti galbenusurile cu un mixer electric timp de 1 minut. Adaugati untul topit, esenta de vanilie fara zahar, laptele de migdale si piureul de dovleac. Amestecati bine pana la omogenizare.
- Adaugati treptat ingredientele uscate peste amestecul de ou, unt, vanilie, lapte si dovleac. Amestecati bine si cu rabdare pana cand aveti o compozitie omogena, apoi la final integrati albusurile amestecand usor si incercand sa nu distrugeti in totalitate structura aerata a spumei preparata la pasul 3.
- Tapetati tava cu hartie de copt sau ungeti-o cu putin unt, apoi adaugati compozitia preparata anterior. Nivelati prajitura in asa fel incat sa aiba o grosime egala pe toata suprafata tavii.
- Coaceti 25 – 30 de minute in cuptorul preincalzit sau pana cand o scobitoare introdusa in mijloc este extrasa curata. Cand este gata lasati pandispanul sa se raceasca.
Prepararea glazurii:
- Taiati in cubulete untul lasat sa se incalzeasca la temperatura camerei.
- Bateti untul si crema de branza cu ajutorul unui mixer electric pana cand obtineti o compozitie omogena.
- Continuati cu indulcitorul si vanilia fara zahar, apoi introduceti la frigider.
- Cand pandispanul s-a racit distribuiti glazura in mod uniform pe intreaga suprafata a acestuia si presarati deasupra putina scortisoara.
Numarul de glucide pentru o portie din reteta de prajitura cu dovleac pentru diabetici:
- 6 grame glucide pentru o felie din reteta de prajitura cu dovleac pentru diabetici.
Va invitam sa incercati si reteta noastra de: Taco cu peste pentru diabetici.
Nu uitati sa ne urmariti pe pagina noastra de FaceBook: Retete pentru diabetici.
Pentru Dr. Petrache accesati:
Pentru informatii corecte si avizate despre stil de viata sanatos si diabet, ABONATI-VA la canalul de YouTube Dr. Petrache: