Cheesecake cu coacaze pentru diabetici

Cheesecake cu coacaze pentru diabetici

| | |

Pentru astazi avem un desert fara coacere si anume cheesecake cu coacaze pentru diabetici. Acest dulce popular se prepara rapid si este extrem de delicios.

Retete pentru diabetici va prezinta in cele ce urmeaza ingredientele necesare, modul de preparare si valorile nutritionale pentru reteta de cheesecake cu coacaze pentru diabetici.

Timp de preparare: 15 minute.

Timp de racire: 10 ore.

Timp total: 10 ore si 15 minute.

Portii: 16.

Ingredientele necesare pentru reteta de cheesecake cu coacaze pentru diabetici:

Pentru baza:

  • 150 grame faina de migdale sau migdale macinate;
  • o lingura indulcitor;
  • 80 grame unt topit si racit;
  • putina sare.

Pentru umplutura:

  • 420 grame crema de branza;
  • 120 grame indulcitor pudra;
  • 250 ml smantana;
  • o lingura vanilie.

Pentru sosul de coacaze:

  • trei cani cu coacaze proaspete sau congelate;
  • o lingurita apa;
  • 1 – 2 linguri indulcitor;
  • 1/2 lingurite guma de xanthan.

Modul de preparare pentru reteta de cheesecake cu coacaze pentru diabetici:

  1. Tapetati cu hartie de copt o tava de 20 cm cu fundul detasabil.

Pentru baza:

  1. Puneti toate ingredientele pentru baza intr-un bol si amestecati pentru omogenizare.
  2. Adaugati untul topit si racit peste ingredientele uscate.
  3. Amestecati bine, se va forma un aluat usor umed.
  4. Adaugati aluatul format pe fundul tavii si nivelati cu ajutorul unei spatule.

Pentru umplutura:

  1. Adaugati crema de branza intr-un bol impreuna cu indulcitorul pudra si vanilia.
  2. Amestecati cu un mixer electric, aveti grija sa nu amestecati foarte mult.
  3. La final adaugati smantana treptat si omogenizati cu grija.

Pentru sosul de coacaze:

  1. Adaugati coacazele intr-o tigaie impreuna cu indulcitorul si o lingurita cu apa.
  2. Fierbeti sosul timp de 10 minute sau pana cand coacazele se inmoaie.
  3. Indepartati de pe foc si scoateti din sos cinci linguri de lichid pe care le aruncati.
  4. Adaugati guma de xanthan si lasati sosul sa se raceasca bine pentru a se intari.
  5. Pentru a raci sosul mai repede puteti pune tigaia in frigider.

Pentru asamblare:

  1. Cand sosul de coacaze s-a racit complet, pastrati 1/4 sau mai mult dupa preferinta.
  2. Adaugati restul de sos de coacaze in compozitia de branza si smantana preparata anterior.
  3. Dupa omogenizare adaugati compozitia peste baza pregatita cu faina de migdale si unt.
  4. Nivelati cu ajutorul unei spatule.
  5. Deasupra distribuiti egal sosul de coacaze pastrat.
  6. Tineti prajitura in frigider timp de opt ore sau peste noapte pentru a se intari. Pentru a fi mai usor de feliat acoperiti-o cu o folie de plastic.

Informatii suplimentare:

  • Va recomandam sa utilizati crema de branza grasa, in caz contrar prajitura nu va mai fi la fel de ferma.
  • Daca la final fermitatea nu este cea dorita, introduceti prajitura in congelator si lasati-o pana se intareste.

Valori nutritionale pentru o portie din reteta de cheesecake cu coacaze pentru diabetici:

  • calorii: 246.5 kcal;
  • glucide: 7 grame;
  • proteine: 5 grame;
  • lipide: 22 grame.

Va invitam sa incercati si reteta noastra de: Fajitas de vita pentru diabetici.

Nu uitati sa dati Like paginii noastre de FaceBook: Retete pentru diabetici.

Ai un restaurant si doresti sa treci in meniu si valorile nutritionale? Ai un blog culinar si vrei sa treci in detalii si valorile nutritionale? Specialistul nostru te poate ajuta, trimite mail la doctor@retetediabetici.ro si totul se va rezolva!

Pentru Dr. Petrache:

Pentru tutoriale GRATUITE despre diabet si stil de viata sanatos accesati canalul de YouTube: Dr. Petrache.

Pofta mare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *