CheeseCake cu lamaie pentru diabetici

CheeseCake cu lamaie pentru diabetici

| | |

Pentru astazi propunerea noastra este o reteta de cheesecake cu lamaie pentru diabetici. Avem si alte retete de cheesecake in paginile blog-ului nostru culinar pe care va invitam sa le incercati:

Retete pentru diabetici va prezinta in cele ce urmeaza ingredientele necesare, modul de preparare si numarul de glucide pentru reteta de cheesecake cu lamaie pentru diabetici.

CLINICA VIRTUALA

PROGRAMARI LA: clinica@diabet-si-nutritie.ro.

Timp de preparare: 10 minute.

Timp de gatire: 3 minute.

Timp de racire: 6 ore.

Timp total: 6 ore si 13 minute.

Numar portii: 12 felii.

Numar glucide pentru o felie de cheesecake cu lamaie pentru diabetici: 5 grame.

Ingredientele necesare pentru reteta de cheesecake cu lamaie pentru diabetici:

  • 200 grame faina de migdale;
  • 1/2 lingurita sare;
  • o lingurita scortisoara;
  • 4 linguri indulcitor;
  • 80 grame unt.

Pentru umplutura:

  • 300 grame crema de branza la temperatura camerei;
  • 200 grame smantana;
  • 250 grame lapte condensat neindulcit;
  • 120 ml zeama proaspata de lime (din circa 3 – 4 lime);
  • doua lingurite gelatina.

Pentru topping:

  • 80 grame smantana;
  • o lingura indulcitor;
  • felii de lime;
  • coaja rasa de la 1 lime.

PLAN NUTRITIONAL PERSONALIZAT

SOLICITARI LA: clinica@diabet-si-nutritie.ro

Modul de preparare pentru reteta de cheesecake cu lamaie pentru diabetici:

Pentru crusta:

  1. Puneti faina de migdale intr-o tigaie neaderenta si lasati-o sa se coaca, amestecand din cand in cand. In acest fel ii veti intensifica aroma iar crusta va semana foarte bine cu biscuitii utilizati la un cheesecake preparat in mod obisnuit.
  2. Transferati faina de migdale racita intr-un bol impreuna cu sarea, scortisoara si indulcitorul pudra. Amestecati bine, apoi adaugati untul topit.
  3. Amestecati utilizand o furculita pana cand obtineti o compozitie sfaramicioasa.
  4. Tapetati o tava cu hartie de copt si ungeti marginile cu unt topit. Adaugati compozitia in tava si nivelati-o in asa fel incat sa aiba aceiasi grosime pe intreaga suprafata a formei.

Pentru umplutura:

  1. Incalziti zeama de lamaie pentru 30 de secunde in cuptorul cu microunde sau pana cand este calduta.
  2. Adaugati gelatina si amestecati pana cand se dizolva.
  3. Intr-un bol separat bateti crema de branza la temperatura camerei pana cand obtineti o crema omogena, adaugati apoi laptele condensat neindulcit, zeama de lamaie cu gelatina si amestecati pana la completa omogenizare.
  4. Adaugati smantana si bateti compozitia bine cu mixerul timp de 1 – 2 minute.
  5. Puneti umplutura peste crusta preparata si nivelata la pasul anterior.
  6. Lasati prajitura sa se raceasca in frigider timp de minim 6 ore sau cel mai bine peste noapte.

Pentru topping:

  1. Bateti smantana impreuna cu indulcitorul cu ajutorul unui mixer.
  2. Adaugati-o intr-un pos si decorati prajitura cand este gata.
  3. Utilizati pentru decor atat feliile de lime, cat si coaja de lamaie.

Nu uitati sa dati Like paginii noastre de FaceBook: Retete pentru diabetici.

Va invitam sa incercati si reteta noastra de: Crackers pentru diabetici.

Pentru Dr. Petrache accesati:

Pentru informatii corecte si utile despre diabet si stil de viata sanatos va invitam sa va abonati la canalul de YouTube Dr. Petrache:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *