Cheesecake cu merisoare si portocala

Cheesecake cu merisoare si portocala – dieta keto

Reteta de cheesecake cu merisoare si portocala reprezinta o alegere potrivita pentru o sarbatoare sau o petrecere in familie. Retete pentru diabetici va prezinta in cele ce urmeaza ingredientele necesare, modul de preparare si valorile nutritionale pentru o delicioasa prajitura cu branza cu merisoare si portocale.

Aceasta generoasa reteta keto de cheesecake cu merisoare si portocala are o aroma usoara de portocale si o cantitate generoasa de cardamon in crusta. Gelul de merisoare ii da un aer de sarbatoare mare.

Timp de preparare total: o ora si 55 de minute.

Timp de preparare: 20 de minute.

Timp de gatire: 95 de minute.

Numar de portii: 12.

Cheesecake cu merisoare si portocala

Ingrediente necesare pentru cheesecake cu merisoare si portocala:

Pentru crusta:

  • 6 linguri cu unt sarat topit;
  • doua cani faina de migdale;
  • o patrime de lingurita de extract de portocale;
  • o lingurita coaja de portocala;
  • jumatate de lingurita de cardamon.

Pentru umplutura cu branza:

  • patru oua;
  • o lingurita de extract de vanilie;
  • jumatate de lingurita extract de portocala;
  • o lingurita coaja de portocala;
  • un sfert de cana de merisoare proaspete;
  • 900 grame de crema de branza;
  • o cana si jumatate de eritritol;
  • putina sare.

Pentru gelul de merisoare:

  • o cana cu merisoare proaspete sau inghetate;
  • o cana cu apa;
  • o lingurita coaja de portocala;
  • jumatate de cana de eritritol granulat;
  • doua lingurite cu gelatina;
  • o lingura cu apa.

Mod de preparare pentru cheesecake cu merisoare si portocala:

Pentru crusta:

  1. Preincalziti cuptorul la 160 de grade Celsius.
  2. Amestecati untul sarat topit cu faina de migdale, extractul de portocala, coaja de portocala si cardamonul intr-un bol si omogenizati bine.
  3. Tapetati o tava de cheesecake de circa 25 de centimetri.
  4. Adaugati amestecul pentru crusta in tava si distribuiti-l egal pe toata suprafata tavii.
  5. Coaceti crusta timp de zece minute.
  6. Dupa zece minute scoateti crusta din cuptor si lasati-o sa se raceasca, insa nu opriti cuptorul.

Pentru umplutura cu crema de branza:

  1. Amestecati ouale cu vanilia, extractul de portocale, coaja de portocale si merisoarele.
  2. Continuati sa mixati pana la omogenizare.
  3. Adaugati jumatate din cantitate de crema de branza si continuati sa amestecati ingredientele pana la omogenizare.
  4. Continuati cu restul de crema de branza si mixati.
  5. In continuare adaugati eritritolul si sarea.
  6. Amestecul trebuie sa fie fin, cu o usoara tenta de roz datorita merisoarelor.
  7. Cand ati terminat, adaugati compozitia rezultata peste crusta coapta anterior si distribuiti uniform umplutura.
  8. Coaceti prajitura la 160 de grade Celsius timp de 80 de minute.
  9. Opriti cuptorul si lasati cheesecake-ul in interior timp de o ora cu usa intredeschisa pentru a lasa caldura sa iasa.
  10. Dupa o ora scoateti prajitura din cuptor si lasati-o sa se raceasca pentru cel putin 6 ore inainte de a ii adauga gelul de merisoare.

Pentru gelul de merisoare:

  1. Amestecati merisoarele cu apa, coaja de portocale si eritritolul granulat.
  2. Aduceti amestecul la temperatura de fierbere, apoi reduceti focul la mediu si mai lasati pe aragaz inca cinci minute.
  3. Cu ajutorul unei furculite pasati merisoarele pana se formeaza o pasta, NU utilizati blender-ul.
  4. Treceti pasta realizata printr-o sita si aruncati partea solida.
  5. Amestecati gelatina asa cum aveti indicatiile pe pachet, apoi adaugati-o peste pasta de merisoare si mixati pana cand s-a topit in totalitate.
  6. Raciti timp de o ora sau pana cand are consistenta unei paste, nu a unui lichid. Atentie sa nu se intareasca prea tare. Trebuie sa aiba consistenta potrivita pentru a putea fi intinsa cu usurinta peste cheesecake.
  7. Intindeti gelul deasupra prajiturii pastrand circa un centimetru distanta fata de margine.
  8. Raciti din nou prajitura pentru inca doua ore. Timpul total pentru racire ar trebui sa fie de minim opt ore inainte de servire.
  9. Pastrati la frigider timp de maxim cinci zile sau in congelator timp de maxim trei luni.

Valori nutritionale pentru o portie:

  • 460 calorii;
  • 42 grame lipide;
  • 7 grame glucide;
  • 2 grame fibre;
  • 11 grame proteine.

Incercati si reteta noastra de: Friptura de curcan.

Pentru consultatii in Clinica Virtuala Dr. Petrache, accesati pagina dedicata.

Nu uitati sa dati like Paginii noastre de FaceBook: Retete pentru diabetici.

Pofta buna!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Continut protejat !!
3 rețete pe săptămână!

3 rețete pe săptămână!

Un e-mail săptămânal cu cele mai gustoase bunătăți pentru diabetici și nu numai.

Va multumim pentru abonare!