Cheesecake cu merisoare si portocale
Reteta de cheesecake cu merisoare si portocale reprezinta o alegere potrivita pentru o sarbatoare sau o petrecere in familie. Retete pentru diabetici va prezinta in cele ce urmeaza ingredientele necesare, modul de preparare si valorile nutritionale pentru o delicioasa prajitura cu branza cu merisoare si portocale.
Aceasta generoasa reteta keto de cheesecake cu merisoare si portocale are o aroma usoara de portocale si o cantitate generoasa de cardamon in crusta. Gelul de merisoare ii da un aer de sarbatoare mare.
Timp de preparare total: o ora si 55 de minute.
Timp de preparare: 20 de minute.
Timp de gatire: 95 de minute.
Numar de portii: 12.
Ingrediente necesare pentru cheesecake cu merisoare si portocale:
Pentru crusta:
- 6 linguri cu unt sarat topit;
- doua cani faina de migdale;
- o patrime de lingurita de extract de portocale;
- o lingurita coaja de portocala;
- jumatate de lingurita de cardamon.
Pentru umplutura cu branza:
- patru oua;
- o lingurita de extract de vanilie;
- jumatate de lingurita extract de portocala;
- o lingurita coaja de portocala;
- un sfert de cana de merisoare proaspete;
- 900 grame de crema de branza;
- o cana si jumatate de eritritol;
- putina sare.
Pentru gelul de merisoare:
- o cana cu merisoare proaspete sau inghetate;
- o cana cu apa;
- o lingurita coaja de portocala;
- jumatate de cana de eritritol granulat;
- doua lingurite cu gelatina;
- o lingura cu apa.
Mod de preparare pentru cheesecake cu merisoare si portocale:
Pentru crusta:
- Preincalziti cuptorul la 160 de grade Celsius.
- Amestecati untul sarat topit cu faina de migdale, extractul de portocala, coaja de portocala si cardamonul intr-un bol si omogenizati bine.
- Tapetati o tava de cheesecake de circa 25 de centimetri.
- Adaugati amestecul pentru crusta in tava si distribuiti-l egal pe toata suprafata tavii.
- Coaceti crusta timp de zece minute.
- Dupa zece minute scoateti crusta din cuptor si lasati-o sa se raceasca, insa nu opriti cuptorul.
Pentru umplutura cu crema de branza:
- Amestecati ouale cu vanilia, extractul de portocale, coaja de portocale si merisoarele.
- Continuati sa mixati pana la omogenizare.
- Adaugati jumatate din cantitate de crema de branza si continuati sa amestecati ingredientele pana la omogenizare.
- Continuati cu restul de crema de branza si mixati.
- In continuare adaugati eritritolul si sarea.
- Amestecul trebuie sa fie fin, cu o usoara tenta de roz datorita merisoarelor.
- Cand ati terminat, adaugati compozitia rezultata peste crusta coapta anterior si distribuiti uniform umplutura.
- Coaceti prajitura la 160 de grade Celsius timp de 80 de minute.
- Opriti cuptorul si lasati cheesecake-ul in interior timp de o ora cu usa intredeschisa pentru a lasa caldura sa iasa.
- Dupa o ora scoateti prajitura din cuptor si lasati-o sa se raceasca pentru cel putin 6 ore inainte de a ii adauga gelul de merisoare.
Pentru gelul de merisoare:
- Amestecati merisoarele cu apa, coaja de portocale si eritritolul granulat.
- Aduceti amestecul la temperatura de fierbere, apoi reduceti focul la mediu si mai lasati pe aragaz inca cinci minute.
- Cu ajutorul unei furculite pasati merisoarele pana se formeaza o pasta, NU utilizati blender-ul.
- Treceti pasta realizata printr-o sita si aruncati partea solida.
- Amestecati gelatina asa cum aveti indicatiile pe pachet, apoi adaugati-o peste pasta de merisoare si mixati pana cand s-a topit in totalitate.
- Raciti timp de o ora sau pana cand are consistenta unei paste, nu a unui lichid. Atentie sa nu se intareasca prea tare. Trebuie sa aiba consistenta potrivita pentru a putea fi intinsa cu usurinta peste cheesecake.
- Intindeti gelul deasupra prajiturii pastrand circa un centimetru distanta fata de margine.
- Raciti din nou prajitura pentru inca doua ore. Timpul total pentru racire ar trebui sa fie de minim opt ore inainte de servire.
- Pastrati la frigider timp de maxim cinci zile sau in congelator timp de maxim trei luni.
Valori nutritionale pentru o portie din reteta de cheesecake cu merisoare si portocale:
- 451.1 kcal;
- 42 grame lipide;
- 7 grame glucide;
- 11 grame proteine.
Incercati si reteta noastra de: Friptura de curcan.
Pentru plan nutritional personalizat accesati link-ul de mai jos:
Nu uitati sa dati like Paginii noastre de FaceBook: Retete pentru diabetici.
Pentru tutoriale GRATUITE despre diabet si stil de viata sanatos puteti urmari canalul medicului nostru colaborator: Dr. Petrache.
Pentru cele mai noi informatii despre diabet si nutritie, vizitati blogul partener: Diabet zaharat, nutritie si boli metabolice.