Paine cu usturoi pentru diabetici
Reteta de paine cu usturoi pentru diabetici este o reteta ce respecta principalele indicatii nutritionale pentru persoanele ce sufera de diabet. Suntem convinsi ca de indata ce o veti gusta, o veti pastra in carnetelul cu retete delicioase pentru diabetici.
Mai avem cateva retete interesante pe blog-ul nostru culinar pe care de asemenea va invitam sa le incercati:
- Paine cu in pentru diabetici;
- Paine cu dovleac pentru diabetici;
- Paine keto pentru diabetici;
- Paine pentru diabetici;
- Chifle pentru burger pentru diabetici.
Retete pentru diabetici va prezinta in cele ce urmeaza ingredientele necesare, modul de preparare si numarul de glucide total pentru reteta de paine cu usturoi pentru diabetici.
Timp de preparare: 10 minute.
Timp de gatire: 20 minute.
Timp total: 30 minute.
Numar portii: 6.
Ingredientele necesare pentru reteta de paine cu usturoi pentru diabetici:
- 150 grame de mozzarella data pe razatoare;
- un ou mediu;
- 80 grame de faina de migdale;
- doua linguri crema de branza;
- 1/2 lingurita praf de copt.
Pentru untul cu usturoi:
- o lingura unt topit;
- un catel de usturoi tocat;
- o lingurita patrunjel tocat marunt;
- sare si piper dupa gust.
Modul de preparare pentru reteta de paine cu usturoi pentru diabetici:
- Preincalziti cuptorul la 180 grade Celsius.
- Topiti mozzarella si crema de branza intr-o tigaie neaderenta la temperatura medie, amestecand in continuu.
- Cand s-au topit adaugati oul, faina de migdale si praful de copt. Amestecati bine pana la completa omogenizare. Se va forma un aluat pe care e bine sa il manevrati cu ajutorul mainilor.
- Tapetati cu hartie de copt o tava de cuptor si adaugati aluatul in aceasta in forma dorita, aplatizandu-l usor, in asa fel incat sa aiba aceiasi grosime pe toata suprafata.
- Coaceti painea in cuptorul preincalzit timp de 17 minute.
- Intre timp amestecati usturoiul cu patrunjelul si untul.
- Cand painea este gata distribuiti amestecul de usturoi, patrunjel si unt in mod egal pe toata suprafata painii, apoi reintroduceti-o in cuptorul cald pentru inca 3 – 5 minute. Daca se arde prea tare la suprafata, acoperiti painea cu folie de aluminiu.
- Taiati painea in bucati egale si serviti-o calda sau rece.
Numar glucide pentru intreaga cantitate de paine cu usturoi pentru diabetici:
- 5 grame.
Va invitam sa incercati si reteta noastra de: Gnocchi din ricotta pentru diabetici.
Nu uitati sa dati Like paginii noastre de FaceBook: Retete pentru diabetici.
Pentru Dr. Petrache accesati:
Pentru tutoriale GRATUITE despre diabet si stil de viata sanatos accesati canalul de YouTube Dr. Petrache:
Am sa incerc