Gnocchi din ricotta pentru diabetici

Gnocchi din ricotta pentru diabetici

| | | | |

Pentru astazi o reteta delicioasa de gnocchi din ricotta pentru diabetici. O puteti folosi pentru masa de pranz, dar si pentru masa de seara.

Retete pentru diabetici va prezinta in cele ce urmeaza ingredientele necesare, modul de preparare si numarul de glucide pentru reteta de gnocchi din ricotta pentru diabetici.

Timp de preparare: 20 de minute.

Timp de gatire: 3 minute.

Timp total: 23 minute.

Numar portii: 2.

Ingredientele necesare pentru reteta de gnocchi din ricotta pentru diabetici:

  • un ou mare;
  • 120 grame ricotta;
  • 20 grame faina de cocos;
  • 40 grame parmezan ras;
  • sare dupa gust.

Pentru sos:

  • patru linguri unt;
  • doua capatani de usturoi pisat;
  • zece frunze de salvie;
  • sare si piper dupa gust.

Modul de preparare pentru reteta de gnocchi din ricotta pentru diabetici:

  1. Puneti oul intr-un bol si amestecati cu ajutorul unui mixer timp de 1 minut.
  2. Adaugati ricotta, parmezanul si sarea. Continuati sa amestecati pana la omogenizare.
  3. Continuati cu faina de cocos si amestecati bine.
  4. Introduceti aluatul format la frigider pentru o ora sau la congelator timp de 15 minute. Nu este rau nici sa preparati aluatul cu o zi inainte si sa il tineti in frigider acoperit.
  5. Rulati aluatul intr-o minge si taiati-o in sferturi. Atentie aluatul va fi un pic lipicios, asadar pentru o manevrare mai usoara ungeti-va mainile cu ulei.
  6. Formati din fiecare sfert de aluat un cilindru pe care il sectionati in parti egale. Daca aveti o forma de gnocchi, atentie atunci cand apasati, aluatul este mai fraged decat cel obisnuit. Daca folositi o furculita, formati mingiute mici din aluat si dati-le forma striata apasand cu furculita.
  7. Puneti gnocchi intr-o tava de cuptor pe care ati tapetat-o cu hartie de copt. Introduceti tava in congelator timp de 20 de minute sau pana cand se intaresc bine, aveti insa grija sa nu inghete.
  8. Incalziti untul intr-o tigaie, sotati gnocchi impreuna cu usturoiul pisat timp de 1,5 minute pe o parte si 1,5 minute pe cealalta parte sau pana cand capata o culoare aurie.
  9. Condimentati dupa gust si serviti cat sunt calde.

Numar glucide pentru ambele portii:

  • 10 grame.

Va invitam sa incercati si reteta noastra de: Smoothie cu unde de arahide pentru diabetici.

Nu uitati sa dati Like paginii noastre de FaceBook: Retete pentru diabetici.

Pentru Dr. Petrache accesati:

Pentru tutoriale GRATUITE despre diabet si stil de viata sanatos accesati canalul de YouTube Dr. Petrache:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *