Paine cu dovleac pentru diabetici
Reteta de paine cu dovleac pentru diabetici este potrivita pentru acest anotimp atat de bogat si colorat. Va invitam sa o incercati mai ales pentru ca de dovleci ne putem bucura o perioada limitata.
Retete pentru diabetici va prezinta in cele ce urmeaza ingredientele necesare, modul de preparare si valorile nutritionale pentru reteta de paine cu dovleac pentru diabetici.
Timp de preparare: 10 minute.
Timp de gatire: 1 ora.
Timp total: 1 ora si 10 minute.
Numar portii: 12.
Ingredientele necesare pentru reteta de paine cu dovleac pentru diabetici:
- 200 grame faina de migdale;
- 4 oua mari;
- 240 grame dovleac fiert si pasat;
- 80 grame unt topit;
- 100 grame indulcitor granulat;
- 60 grame lapte de migdale neindulcit;
- doua linguri jumatate de praf de copt;
- 80 grame nuci pecan maruntite;
- putina sare.
Modul preparare pentru reteta de paine cu dovleac pentru diabetici:
- Preincalziti cuptorul la 180 grade Celsius, tapetati o tava de chec cu hartie de copt.
- Bateti ouale cu indulcitorul pana isi dubleaza volumul, circa 2 minute.
- Adaugati peste oua, piureul de dovleac, untul topit si laptele de migdale.
- Intr-un bol separat amestecati ingredientele uscate: faina de migdale, indulcitorul granulat, praful de copt si sarea.
- Amestecati ingredientele uscate cu cele umede treptat pana la omogenizare.
- La final adaugati nucile pecan maruntite si amestecati bine.
- Adaugati compozitia in tava de chec tapetata cu hartie de copt si coaceti painea in cuptorul incalzit timp de 60 – 65 de minute.
- Lasati painea sa se raceasca complet inainte de a o felia.
Valori nutritionale pentru reteta de paine cu dovleac pentru diabetici:
- calorii: 236.7 kcal;
- glucide: 7 grame;
- proteine: 7 grame;
- lipide: 20 grame.
Va invitam sa incercati si reteta noastra de: Salata cu pui si mere pentru diabetici.
Nu uitati sa dati Like paginii noastre de FaceBook: Retete pentru diabetici.
Pentru Dr. Petrache accesati:
Pentru tutoriale gratuite despre diabet si stil de viata sanatos accesati canalul de YouTube Dr. Petrache:
Suna apetisant…trebuie incercata…felicitari…continuati mai departe…