Paine pentru diabetici
Astazi va propunem sa incercati cea mai potrivita reteta de paine pentru diabetici. Veti avea la final un preparat delicios cu putini carbohidrati sau mai exact fix ce va trebuie daca suferiti de diabet zaharat.
Retete pentru diabetici va prezinta in cele ce urmeaza ingredientele necesare, modul de preparare si valorile nutritionale pentru reteta de paine pentru diabetici.
Timp de preparare: 10 minute.
Timp de gatire: 35 minute.
Timp total: 45 minute.
Numar portii: 14.
Tava: 20 cm x 8 cm.
Ingredientele necesare pentru reteta de paine pentru diabetici:
- sase albusuri la temperatura camerei;
- doua galbenusuri;
- 60 grame faina de cocos;
- 24 grame pudra de proteine;
- o lingurita si jumatate de praf de copt;
- putina sare;
- 60 grame iaurt simplu sau grecesc;
- 50 grame unt topit si racit;
- doua linguri apa.
Modul de preparare pentru reteta de paine pentru diabetici:
- Preincalziti cuptorul la 180 grade Celsius.
- Tapetati tava cu hartie de copt.
- Bateti albusurile bine cu ajutorul unui mixer electric pana cand capata o consistenta ferma. Nu va grabiti, poate dura intre 3 si 4 minute.
- Intr-un bol separat bateti galbenusurile cu iaurtul simplu sau grecesc, untul topit si racit si apa. Mixati bine pentru circa doua minute.
- Dupa cele doua minute puteti adauga ingredientele uscate peste galbenusurile batute bine: faina de cocos, pudra de proteine, praful de copt si sarea. Amestecati bine pana la omogenizare apoi adaugati un sfert din compozitia de albus batut spuma. Puteti utiliza un mixer electric.
- In continuare integrati in compozitie si restul de albus, insa utilizand de aceasta data o spatula. Nu va grabiti incorporati albusul cu grija, amestecand incet. Nu exagerati pentru a nu pierde consistenta pufoasa a albusului.
- Adaugati compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si coaceti painea in cuptorul preincalzit timp de 35 de minute sau pana cand introducand o scobitoare in mijloc o scoateti curata, fara urme de aluat.
- Inainte de a taia painea, lasati-o sa se raceasca in totalitate.
- Puteti consuma painea si prajita, insa aveti grija sa nu o ardeti. Faina de cocos se arde foarte repede.
Valori nutritionale pentru reteta de paine pentru diabetici:
- calorii: 73.5 kcal;
- glucide: 2 grame;
- proteine: 5 grame;
- grasimi: 5 grame.
Va invitam sa incercati si reteta noastra de: Pui teriyaki cu noodles.
Nu uitati sa dati Like paginii noastre de FaceBook: Retete pentru diabetici.
Pentru plan nutritional personalizat accesati link-ul de mai jos:
Pentru tutoriale GRATUITE despre diabet si nutritie accesati canalul de YouTube: Dr. Daniela Petrache.
Avem un blog partener dedicat diabetului si nutritiei pe care va invitam sa il vizitati: Diabet zaharat, nutritie si boli metabolice.
Buna ziua, inca nu am folosit pudra de proteine. Mi ar fi de folos daca mi ati recomanda una. Va multumesc.
Buna ziua!
Acest site este independent, nu avem nicio recomandare, orice pudra de proteine gasiti pe Internet e potrivita.
Frumos dar unde se pot gasi ingredientele in Romania?
Buna ziua!
Ce ingredient ati cautat si nu ati gasit? Daca nu le gasiti in supermarket, le gasiti pe Internet.
Arata extrem de bine. Pare pufoasa si aerata. Am sa o fac curand deoarece am toate ingredientele. Puteti sa ne sugerati ce am putea face cu cele 4 galbenusuri ramase de la cele 6 albusuri?
Valorile nutritionala sunt pentru 100 g paine sau pentru intreaga paine?
Vaorile nutritionale sunt pentru o portie. (sunt 14 portii in total)