Focaccia pentru diabetici

Focaccia pentru diabetici

| | | | | |

Va prezentam in cele ce urmeaza reteta de focaccia pentru diabetici. Va invitam sa o incercati si in mod sigur o veti indragi.

Retete pentru diabetici va prezinta in cele ce urmeaza ingredientele necesare, modul de preparare si numarul de glucide pentru reteta de focaccia pentru diabetici.

Timp de preparare: 10 minute.

Timp de gatire: 25 minute.

Timp total: 35 minute.

Numar portii: 8.

Ingredientele necesare pentru reteta de focaccia pentru diabetici:

  • doua lingurite de drojdie uscata;
  • 150 grame faina de migdale;
  • 1 ou;
  • doua albusuri;
  • 80 ml apa calduta;
  • 2 lingurite praf de copt;
  • o lingura ulei de masline.

Pentru topping:

  • rozmarin;
  • fulgi de sare.

Modul de preparare pentru reteta de focaccia pentru diabetici:

  1. Amestecati drojdia cu apa calduta, acoperiti vasul si lasati-l intr-un loc calduros timp de 7 minute.
  2. Amestecati intr-un bol separat ingredientele uscate: faina de migdale si praful de copt.
  3. Mixati oul si cele doua albusuri in alt bol pana obtineti o compozitie omogena si aerata. Utilizati un mixer si bateti ouale timp de 2 minute la viteza mare.
  4. Adaugati peste oua, amestecul de apa si drojdie, apoi amestecati pana la omogenizare. Inglobati treptat ingredientele uscate. Se va forma un aluat lipicios.
  5. Tapetati cu hartie de copt o tava de 25 x 15 cm.
  6. Asezati aluatul in tava si faceti din loc in loc adancituri cu ajutorul degetelor in care puneti cate un fir de rozmarin. Distribuiti deasupra painii fulgii de sare.
  7. Acoperiti tava cu un prosop curat si asezati-o pe o suprafata calda (un calorifer spre exemplu). Lasati focaccia sa creasca timp de 45 de minute, chiar si o ora sau pana si-a dublat vizibil volumul.
  8. Preincalziti cuptorul la 180 de grade Celsius si coaceti focaccia timp de 25 de minute. Dupa 10 minute de coacere, acoperiti tava cu folie de aluminiu pentru a preveni arderea excesiva.
  9. Lasati focaccia sa se raceasca inainte de a o sectiona, dupa preferinta o puteti stropi cu putin ulei de masline.

Numar glucide pentru intreaga cantitate de focaccia pentru diabetici:

  • 5 grame.

Va invitam sa incercati si reteta noastra de: Paine cu usturoi pentru diabetici.

Nu uitati sa dati Like paginii noastre de FaceBook: Retete pentru diabetici.

Pentru Dr. Petrache accesati:

a

Pentru tutoriale GRATUITE despre diabet si stil de viata sanatos accesati canalul de YouTube Dr. Petrache:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *