Focaccia pentru diabetici
Va prezentam in cele ce urmeaza reteta de focaccia pentru diabetici. Va invitam sa o incercati si in mod sigur o veti indragi.
Retete pentru diabetici va prezinta in cele ce urmeaza ingredientele necesare, modul de preparare si numarul de glucide pentru reteta de focaccia pentru diabetici.
Timp de preparare: 10 minute.
Timp de gatire: 25 minute.
Timp total: 35 minute.
Numar portii: 8.
Ingredientele necesare pentru reteta de focaccia pentru diabetici:
- doua lingurite de drojdie uscata;
- 150 grame faina de migdale;
- 1 ou;
- doua albusuri;
- 80 ml apa calduta;
- 2 lingurite praf de copt;
- o lingura ulei de masline.
Pentru topping:
- rozmarin;
- fulgi de sare.
Modul de preparare pentru reteta de focaccia pentru diabetici:
- Amestecati drojdia cu apa calduta, acoperiti vasul si lasati-l intr-un loc calduros timp de 7 minute.
- Amestecati intr-un bol separat ingredientele uscate: faina de migdale si praful de copt.
- Mixati oul si cele doua albusuri in alt bol pana obtineti o compozitie omogena si aerata. Utilizati un mixer si bateti ouale timp de 2 minute la viteza mare.
- Adaugati peste oua, amestecul de apa si drojdie, apoi amestecati pana la omogenizare. Inglobati treptat ingredientele uscate. Se va forma un aluat lipicios.
- Tapetati cu hartie de copt o tava de 25 x 15 cm.
- Asezati aluatul in tava si faceti din loc in loc adancituri cu ajutorul degetelor in care puneti cate un fir de rozmarin. Distribuiti deasupra painii fulgii de sare.
- Acoperiti tava cu un prosop curat si asezati-o pe o suprafata calda (un calorifer spre exemplu). Lasati focaccia sa creasca timp de 45 de minute, chiar si o ora sau pana si-a dublat vizibil volumul.
- Preincalziti cuptorul la 180 de grade Celsius si coaceti focaccia timp de 25 de minute. Dupa 10 minute de coacere, acoperiti tava cu folie de aluminiu pentru a preveni arderea excesiva.
- Lasati focaccia sa se raceasca inainte de a o sectiona, dupa preferinta o puteti stropi cu putin ulei de masline.
Numar glucide pentru intreaga cantitate de focaccia pentru diabetici:
- 5 grame.
Va invitam sa incercati si reteta noastra de: Paine cu usturoi pentru diabetici.
Nu uitati sa dati Like paginii noastre de FaceBook: Retete pentru diabetici.
Pentru Dr. Petrache accesati:
a
Pentru tutoriale GRATUITE despre diabet si stil de viata sanatos accesati canalul de YouTube Dr. Petrache: