Briose cu mar si scortisoara pentru diabetici

Briose cu mar si scortisoara pentru diabetici

| | | | | | |

Astazi va prezentam o reteta delicioasa, asa cum v-am obisnuit si anume reteta de briose cu mar si scortisoara pentru diabetici. Nu uitati ca pe site-ul nostru gasiti mai multe retete de briose:

Retete pentru diabetici va prezinta in cele ce urmeaza ingredientele necesare, modul de preparare si numarul de glucide pentru reteta de briose cu mar si scortisoara pentru diabetici.

Timp de preparare: 5 minute.

Timp de gatire: 25 minute.

Timp total: 30 minute.

Numar portii: 8.

Ingredientele necesare pentru reteta de briose cu mar si scortisoara pentru diabetici:

  • 180 grame mere acrisoare curatate de coaja si fara cotor, taiate in cubulete sau feliute subtiri in functie de preferinta;
  • 2 linguri indulcitor;
  • o lingurita zeama de lamaie.

Pentru aluat:

  • 150 grame faina de migdale;
  • 50 grame indulcitor granulat;
  • 14 grame seminte in macinate;
  • o lingurita si jumatate de praf de copt;
  • 2 lingurite scortisoara;
  • 120 grame crema de branza;
  • trei oua mari;
  • doua linguri otet de mere;
  • o lingurita esenta de vanilie.

Pentru topping:

  • o lingura indulcitor;
  • jumatate de lingurita scortisoara.

Modul de preparare pentru reteta de briose cu mar si scortisoara pentru diabetici:

  1. Preincalziti cuptorul la 180 grade Celsius fara ventilator sau 160 grade Celsius cu ventilator.
  2. Amestecati ouale cu indulcitorul cu ajutorul unui mixer electric timp de 2 minute sau pana cand si-au dublat volumul.
  3. Adaugati, in compozitia de ou preparata anterior, ingredientele umede: crema de branza, otetul de mere si vanilia. Amestecati bine pana la o completa omogenizare.
  4. Intr-un bol separat amestecati ingredientele uscate (faina de migdale, indulcitorul, semintele de in macinate, praful de copt, scotisoara), apoi incorporati-le treptat in compozitia preparata anterior. O sa vi se para preparatul prea lichid initial, insa in doua minute va capata o consistenta potrivita.
  5. Adaugati in compozitie merele curatate de coaja si taiate in cubulete sau feliute subtiri in functie de preferinta, apoi distribuiti compozitia in formele de briosa.
  6. Intr-un vas mic amestecati indulcitorul si scortisoara, apoi distribuiti-l uniform deasupra brioselor aflate deja in forme.
  7. Coaceti preparatul in cuptorul preincalzit timp de 30 de minute.

Numar glucide pentru o portie din reteta de briose cu mar si scortisoara pentru diabetici:

  • 10 grame.

Va invitam sa incercati si reteta noastra de: Biscuiti crocanti cu seminte de chia pentru diabetici.

Nu uitati sa dati Like paginii noastre de FaceBook: Retete pentru diabetici.

Pentru Dr. Petrache accesati:

Pentru tutoriale GRATUITE despre diabet si stil de viata sanatos accesati canalul de YouTube Dr. Petrache:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *