Briose cu ciocolata pentru diabetici

Briose cu ciocolata pentru diabetici

| |

Reteta de briose cu ciocolata pentru diabetici pare un vis frumos ce nu se poate implini, insa visurile devin cateodata realitate. Va veti indragosti de acest desert si il veti prepara de fiecare data cand aveti ocazia.

Retete pentru diabetici va prezinta in cele ce urmeaza ingredientele necesare, modul de preparare si valorile nutritionale pentru reteta de briose cu ciocolata pentru diabetici.

Timp de preparare: 5 minute.

Timp de coacere: 25 minute.

Timp total: 30 minute.

Portii: opt.

Ingredientele necesare pentru reteta de briose cu ciocolata pentru diabetici:

  • trei oua mari;
  • 70 ml iaurt;
  • 50 grame unt topit;
  • 80 ml lapte de migdale;
  • o esenta de vanilie;
  • 125 grame faina de migdale;
  • trei linguri faina de cocos;
  • doua lingurite praf de copt;
  • 100 grame indulcitor granulat;
  • 40 grame cacao pudra;
  • 50 grame chipsuri de ciocolata fara zahar sau cu 85% cacao.

Modul de preparare pentru reteta de briose cu ciocolata pentru diabetici:

  1. Preincalziti cuptorul la 180 grade Celsius.
  2. Bateti bine ouale cu ajutorul unui mixer timp de doua minute sau pana cand isi maresc volumul si devin aerate.
  3. Adaugati peste ouale batute toate ingredientele umede: iaurtul, untul topit si racit, laptele de migdale si esenta de vanilie.
  4. Amestecati bine pana la omogenizare.
  5. Cand ingredientele umede s-au omogenizat adaugati toate ingredientele uscate: faina de migdale, faina de cocos, praful de copt, indulcitorul granulat, cacaua pudra si chipsurile de ciocolata. Pastrati o parte din chipsuri pentru a le presara deasupra fiecarei briose.
  6. Amestecati bine pana la omogenizare.
  7. Tapetati o tava de briose si distribuiti amestecul in opt parti egale.
  8. Presarati deasupra fiecarei briose chipsurile de ciocolata.
  9. Introduceti tava in cuptor si coaceti briosele timp de 20 – 25 de minute. Cand sunt gata lasati-le sa se raceasca in forma timp de 10 minute, apoi indepartati-le si lasati-le sa se raceasca complet.

Valori nutritionale pentru o portie din reteta de briose cu ciocolata pentru diabetici:

  • calorii: 261 kcal;
  • glucide: 10 grame;
  • proteine: 10 grame;
  • lipide: 20 grame.

Incercati si reteta noastra: Supa de curcan pentru diabetici.

Nu uitati sa dati Like paginii noastre de FaceBook: Retete pentru diabetici.

Pentru plan nutritional personalizat accesati link-ul de mai jos:

Dr. Petrache a vorbit despre efectul ciocolatei in diabet aici: Ciocolata si diabetul.

Pentru informatii noi si documentate, vizitati blogul nostru partener: Diabet zaharat, nutritie si boli metabolice.

Pofta buna!

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *