Cupcake cu vanilie pentru diabetici

Cupcake cu vanilie pentru diabetici

In mod sigur adorati acest tip de desert, insa de cele mai multe ori nu puteti risca un dezechilibrul glicemic, tocmai de aceea pentru astazi va propunem reteta de cupcake cu vanilie pentru diabetici.

Retete pentru diabetici va prezinta in cele ce urmeaza ingredientele necesare, modul de preparare si valorile nutritionale pentru reteta de cupcake cu vanilie pentru diabetici.

Timp de preparare: 10 minute.

Timp de gatire: 25 minute.

Timp de racire: 20 minute.

Timp total: 55 minute.

Numar portii: 9.

Ingredientele necesare pentru reteta de cupcake cu vanilie pentru diabetici:

Pentru pandispan:

  • patru oua mari la temperatura camerei;
  • 120 grame unt topit si racit;
  • 60 grame crema de branza;
  • 60 ml lapte de migdale;
  • 100 grame indulcitor granulat;
  • 250 grame faina de migdale;
  • doua lingurite praf de copt;
  • o esenta de vanilie.

Pentru glazura:

  • 150 grame unt la temperatura camerei;
  • 250 grame crema de branza la temperatura camerei;
  • 60 grame indulcitor pudra;
  • esenta de vanilie.

Modul de preparare pentru reteta de cupcake cu vanilie pentru diabetici:

  1. Preincalziti cuptorul la 180 grade Celsius si tapetati cu hartie de copt o forma de briose.
  2. Cu ajutorul unui mixer bateti bine cele patru oua pana cand isi dubleaza cantitatea, aproximativ 2 minute.
  3. Adaugati apoi indulcitorul, untul topit si racit, crema de branza, laptele de migdale si esenta de vanilie. Continuati mixarea pana la omogenizare.
  4. Intr-un bol separat adaugati ingredientele uscate: faina de migdale, indulcitorul granulat si praful de copt. Amestecati-le si adaugati-le treptat in compozitia preparata anterior. Mixati cu ajutorul mixerului pana la omogenizare.
  5. Repartizati compozitia de cupcake cu vanilie in noua parti egale in tava pentru briose tapetata anterior.
  6. Coaceti briosele timp de 25 de minute in cuptorul preincalzit, apoi lasati-le sa se raceasca.
  7. Preparati glazura amestecand untul la temperatura camerei, crema de branza, indulcitorul pudra si esenta de vanilie.
  8. Adaugati glazura deasupra fiecarei briose dupa ce s-au racit complet.

Valori nutritionale pentru intreaga cantitate din reteta de cupcake cu vanilie pentru diabetici:

  • calorii: 486 kcal;
  • glucide: 10 grame;
  • proteine: 10 grame;
  • lipide: 45 grame.

Va invitam sa incercati si reteta noastra de: Carrot cake pentru diabetici.

Nu uitati sa dati Like paginii noastre de FaceBook: Retete pentru diabetici.

Ai un restaurant si doresti sa treci in meniu si valorile nutritionale? Ai un blog culinar si vrei sa treci in detalii si valorile nutritionale? Specialistul nostru te poate ajuta, trimite mail la doctor@retetediabetici.ro si totul se va rezolva!

Pentru Dr. Petrache accesati:

Pentru tutoriale GRATUITE despre diabet si stil de viata sanatos accesati canalul de YouTube: Dr. Petrache.

Pofta buna!

3 thoughts on “Cupcake cu vanilie pentru diabetici”

  1. Pingback: Cupcake Cu Ghimbir Pentru Diabetici » Retete Diabetici

  2. Pingback: Cata apa trebuie sa bei pe zi? - Diabet, Nutritie si Boli Metabolice

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Continut protejat !!
3 rețete pe săptămână!

3 rețete pe săptămână!

Un e-mail săptămânal cu cele mai gustoase bunătăți pentru diabetici și nu numai.

Va multumim pentru abonare!