Briose cu scortisoara si nuci pecan pentru diabetici

Briose cu scortisoara si nuci pecan pentru diabetici

Reteta de briose cu scortisoara si nuci pecan este delicioasa si face parte din retetele noastre pentru desert fara zahar, ideale pentru persoanele ce sufera de diabet zaharat, dar nu numai.

Retete pentru diabetici va prezinta in cele ce urmeaza ingredientele necesare, modul de preparare si valorile nutritionale pentru reteta de briose cu scortisoara si nuci pecan pentru diabetici.

Timp de pregatire: 10 minute.

Timp de gatire: 25 minute.

Timp total: 35 minute.

Numar portii: 7.

Ingrediente necesare pentru reteta de briose cu scortisoara si nuci pecan pentru diabetici:

Pentru pandispan:

  • trei oua mari la temperatura camerei;
  • 50 grame unt topit;
  • 60 grame crema de branza;
  • 60 grame indulcitor;
  • 150 grame faina de migdale;
  • 50 grame nuci pecan tocate;
  • doua linguri si jumatate scortisoara;
  • o lingurita si jumatate praf de copt.

Pentru glazura:

  • 50 grame nuci pecan tocate;
  • o lingura unt topit;
  • o lingura indulcitor;
  • 1/2 lingurita scortisoara.

Modul de preparare pentru reteta de briose cu scortisoara si nuci pecan pentru diabetici:

  1. Preincalziti cuptorul la 180 de grade Celsius si tapetati o forma de briose cu hartie de copt.
  2. Bateti bine ouale cu ajutorul unui mixer electric pana cand isi dubleaza cantitatea, in circa 2 – 3 minute.
  3. Adaugati untul topit, crema de branza si indulcitorul. Continuati sa amestecati pana la omogenizare.
  4. Intr-un bol separat amestecati toate ingredientele uscate pentru pandispan: faina de migdale, scortisoara, nucile pecan si praful de copt.
  5. Amestecati ingredientele uscate treptat in compozitia pregatita anterior din ou, unt topit, crema de branza si indulcitor.
  6. Pentru glazura amestecati toate ingredientele intr-un bol: nucile pecan, untul topit, indulcitorul si scortisoara.
  7. Adaugati compozitia de pandispan in tava de briose tapetata anterior. Distrubiti pandispanul in mod uniform, iar deasupra lui adaugati glazura.
  8. Coaceti briosele in cuptorul preincalzit timp de 25 – 30 minute.

Glucide totale pentru reteta de briose cu scortisoara si nuci pecan pentru diabetici:

  • 10 grame.

Va invitam sa incercati si reteta noastra de: Prajitura cu merisoare pentru diabetici.

Nu uitati sa dati Like paginii noastre de FaceBook: Retete pentru diabetici.

Pentru Dr. Petrache accesati:

Pentru tutoriale GRATUITE despre diabet si stil de viata sanatos accesati canalul de YouTube Dr. Petrache:

1 thought on “Briose cu scortisoara si nuci pecan pentru diabetici”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Continut protejat !!
3 rețete pe săptămână!

3 rețete pe săptămână!

Un e-mail săptămânal cu cele mai gustoase bunătăți pentru diabetici și nu numai.

Va multumim pentru abonare!