Granola pentru diabetici

Granola pentru diabetici

| | | | | | |

Micul dejun este cea mai importanta masa a zilei, tocmai de aceea pentru astazi va propunem reteta de granola pentru diabetici.

Avem si alte retete sanatoase de mic dejun pe site si va invitam sa le gustati dand click pe link-urile de mai jos:

Retete pentru diabetici va prezinta in cele ce urmeaza ingredientele necesare, modul de preparare si numarul de glucide pentru reteta de granola pentru diabetici.

Aveti o intrebare medicala si doriti raspuns rapid? Apasati aici si veti primi raspuns in maxim 30 de minute chiar de la Dr. Petrache.

Timp de preparare: 10 minute.

Timp de gatire: 30 minute.

Timp total: 40 minute.

Ingredientele necesare pentru reteta de granola pentru diabetici:

  • 150 grame migdale intregi;
  • 100 grame nuci;
  • 100 grame nuci pecan;
  • 65 grame seminte de dovleac;
  • 65 grame seminte de floarea soarelui;
  • 40 grame seminte de in;
  • 100 grame fulgi de cocos;
  • 80 grame unt de arahide;
  • 80 ml apa;
  • 4 linguri zmeura;
  • 2 linguri indulcitor;
  • o lingurita esenta de vanilie.

PLAN NUTRITIONAL PERSONALIZAT

SOLICITARI LA: clinica@diabet-si-nutritie.ro

Detalii: AICI.

Modul de preparare pentru reteta de granola pentru diabetici:

  1. Preincalziti cuptorul la 150 grade Celsius.
  2. Puneti intr-un blender: migdalele, nucile si nucile pecan. Amestecati pana cand obtineti bucatele mai mici de nuci.
  3. Repetati aceiasi procedura si cu semintele de in, semintele de dovleac si semintele de floarea soarelui.
  4. Adaugati nucile macinate, seminte si restul ingredientelor intr-un bol incapator. Pastrati doua linguri de zmeura pentru mai tarziu. Amestecati bine nucile macinate (migdale, nuci, nuci pecan), semintele macinate (de dovleac, de in, de floarea soarelui) cu fulgii de cocos, untul de arahide, apa, doua linguri de zmeura, indulcitorul si esenta de vanilie.
  5. Veti obtine un amestec lipicios, daca este prea dens mai adaugati doua linguri cu apa.
  6. Adaugati amestecul format intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Nivelati bine in asa fel incat sa aveti o compozitie omogena.
  7. Coaceti in cuptorul preincalzit timp de 25 – 30 de minute.
  8. Scoateti din cuptor de indata ce este gata, apoi rupeti in bucati mici si amestecati-le cu cele doua linguri ramase de zmeura.
  9. Pastrati granola in recipiente inchise pentru atunci cand doriti sa le consumati simple sau cu lapte.

Numarul de glucide pentru o portie de granola pentru micul dejun:

  • 10 grame glucide pentru 50 grame granola.

Va invitam sa incercati si reteta noastra de: Prajitura cu lamaie pentru diabetici.

Nu uitati sa dati Like paginii noastre de FaceBook: Retete pentru diabetici.

Pentru Dr. Petrache accesati:

Pentru tutoriale despre diabet si stil de viata sanatos abonati-va la canalul de YouTube Dr. Petrache:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *