Omleta cu spanac pentru diabetici

Omleta cu spanac pentru diabetici

| | |

O noua idee de mic dejun pentru diabetici isi gaseste locul in paginile blogului nostru. Astazi reteta de omleta cu spanac promite sa fie sigura, usor de preparat si nu in ultimul rand delicioasa. Va invitam sa o incercati.

Retete pentru diabetici va prezinta in cele ce urmeaza ingredientele necesare, modul de preparare si valorile nutritionale pentru reteta de omleta cu spanac pentru diabetici.

Timp de preparare: 10 minute.

Timp de gatire: 50 minute.

Timp total: 1 ora.

Numar portii: 6.

Ingredientele necesare pentru reteta de omleta cu spanac pentru diabetici:

  • o lingura ulei de masline;
  • o ceapa medie tocata;
  • doi catei de usturoi;
  • 250 grame frunze de spanac;
  • opt oua mari;
  • 125 ml smantana;
  • 125 ml lapte;
  • 220 grame mozzarella data pe razatoare;
  • 75 grame branza feta;
  • sare si piper dupa gust.

Modul de preparare pentru reteta de omleta cu spanac pentru diabetici:

  1. Preincalziti cuptorul la 190 grade Celsius.
  2. Pregatiti un vas termorezistent sau o tava cu dimensiunea de 20×20 cm.
  3. Adaugati uleiul de masline intr-o tigaie si puneti-o pe foc.
  4. Cand uleiul s-a incins adaugati ceapa tocata marunt, usturoiul pisat si frunzele de spanac. Gatiti ingredientele timp de 5 minute, apoi indepartati de pe foc.
  5. Intr-un bol mare amestecati ouale, laptele, smantana, condimentati dupa gust cu sare si piper. Amestecati bine pana la omogenizare apoi adaugati mozzarella data pe razatoare si branza feta. Pastrati o parte din mozzarella pentru a o presara deasupra preparatului.
  6. Adaugati compozitia in vasul termorezistent.
  7. Adaugati peste oua si compozitia de spanac si ceapa, iar inainte de a introduce preparatul in cuptor distribuiti deasupra branza mozzarella data pe razatoare pastrata la pasul 5.
  8. Coaceti omleta in cuptorul incins timp de 40 – 50 minute pana cand introducand o scobitoare in mijlocul preparatului aceasta iese curata.
  9. Cand este gata scoateti omleta din cuptor si lasati-o sa se odihneasca timp de 10 minute inainte de o portiona pentru servire.

Numar de glucide pentru reteta de omleta cu spanac pentru diabetici:

  • 10 grame.

Va invitam sa incercati si reteta noastra de: Orez din conopida cu scortisoara.

Nu uitati sa dati Like paginii noastre de FaceBook: Retete pentru diabetici.

Pentru Dr. Petrache accesati:

Pentru tutoriale GRATUITE despre diabet si stil de viata sanatos accesati canalul de YouTube Dr. Petrache:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *