Mic dejun cu somon afumat

Mic dejun cu somon afumat

Reteta de mic dejun cu somon afumat reprezinta o varianta sanatoasa si gustoasa atat pentru pacientii cu diabet zaharat, cat si pentru cei care doresc sa isi mentina un stil de viata sanatos.

Retete pentru diabetici va prezinta in cele ce urmeaza ingredientele necesare, modul de preparare si valorile nutritionale pentru reteta de mic dejun cu somon afumat.

Numar de portii: 2.

Timp de preparare: 10 minute.

Ingredientele necesare pentru mic dejun cu somon afumat:

  • 50 grame crema de branza light;
  • o jumatate de lamaie;
  • doua lingurite capere;
  • o mana de patrunjel proaspat;
  • cateva frunze de cepsoara;
  • 80 grame somon afumat;
  • 4 mini bagels.

Modul de preparare pentru mic dejun cu somon afumat:

  1. Spalati bine lamaia, taiati-o in jumatate, apoi dati-i coaja prin razatoare si stoarceti-o bine. Aveti grija sa nu scapati samburi in zeama.
  2. Scurgeti bine caperele cu ajutorul unei site, apoi tocati-le marunt.
  3. Spalati patrunjelul, scurgeti-l bine si apoi tocati-l marunt.
  4. Spalati cepsoara, tocati-o marunt.
  5. Taiati somonul la dimensiunile dorite.
  6. Amestecati toate ingredientele pregatite asa cum am descris la pasul anterior, intr-un bol pana la omogenizare.
  7. Taiati mini-covrigii pe jumatate si coaceti-i in cuptor sau in toaster.
  8. Lasati covrigi sa se raceasca, apoi distribuiti creama cu somon peste ei in mod egal.
  9. Serviti cu placere.

Valori nutritionale pentru o portie de circa 177 grame din reteta de mic dejun somon afumat:

  • calorii: 337.2 kcal;
  • glucide: 46 grame;
  • proteine: 22 grame;
  • grasimi: 7 grame.

Nu uitati sa dati Like paginii noastre de FaceBook: Retete pentru diabetici.

Incercati si reteta noastra de: Aluat sarac in glucide.

Pentru informatii avizate legate de Diabet zaharat, va invitam sa urmariti blogul dedicat: Diabet zaharat, nutritie si boli metabolice.

Pentru plan nutritional personalizat accesati link-ul de mai jos:

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *