Conopida cremoasa cu pui pentru diabetici

Conopida cremoasa cu pui pentru diabetici

| | | | |

Reteta de conopida cremoasa cu pui pentru diabetici este delicioasa si o sa va incante papilele gustative inca de la prima degustare.

Daca va place conopida puteti incerca si retetele noastre de mai jos:

Retete pentru diabetici va prezinta in cele ce urmeaza ingredientele necesare, modul de preparare si numarul de glucide pentru reteta de conopida cremoasa cu pui pentru diabetici.

Timp de preparare: 5 minute.

Timp de gatire: 16 minute.

Timp total: 21 minute.

Numar portii: 4.

Ingredientele necesare pentru reteta de conopida cremoasa cu pui pentru diabetici:

  • 600 grame piept de pui fara piele si os;
  • 550 grame buchetele de conopida;
  • o ceapa mica;
  • trei catei de usturoi pisati bine;
  • 80 ml vin alb sec;
  • 50 grame unt nesarat;
  • 40 grame parmezan ras;
  • 200 ml supa de pui;
  • o lingura ulei de masline extravirgin;
  • o lingura cimbru uscat;
  • pentru servire ulei de masline si 12 frunze de salvie;
  • sare si piper dupa gust.

Modul de preparare pentru reteta de conopida cremoasa cu pui pentru diabetici:

  1. Puneti pe foc o tigaie neaderenta si prajiti puiul pana este gata, circa 5 – 10 minute, apoi puneti-l deoparte.
  2. Puneti buchetelele de conopida intr-un blender si macinati-le pana seamana cu bobul de orez.
  3. Incalziti untul intr-o tigaie si sotati ceapa tocata marunt pana cand devine aurie (5 minute), apoi adaugati usturoiul pisat bine impreuna cu cimbrul. Pastrati amestecul pe foc pentru inca 1 minut.
  4. Adaugati vinul si condimentati. Pastrati pe foc pana cand se elimina alcoolul, circa 1 – 2 minute.
  5. Continuati cu conopida macinata si sotati la foc mediu timp de 6 – 7 minute, adaugand treptat supa de pui. Cand preparatul a ajuns la consistenta dorita, indepartati-l de pe foc si adaugati parmezanul ras amestecand in continuu.
  6. In alta tigaie adaugati putin ulei de masline si caliti fruzele de slavie circa 1 minut, apoi puneti frunzele pe o hartie absorbanta.
  7. Taiati puiul subtire si amestecati-l in compozitia de conopida preparata anterior. Presarati deasupra frunzele de salvie.

Numarul de glucide pentru reteta de conopida cremoasa cu pui pentru diabetici:

  • 10 grame.

Va invitam sa incercati si reteta noastra de: Pui cu lamaie pentru diabetici.

Nu uitati sa dati Like paginii de FaceBook: Retete pentru diabetici.

Pentru Dr. Petrache accesati:

Pentru tutoriale gratuite despre diabet si stil de viata sanatos accesati canalul de YouTube Dr. Petrache:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *