Placinta cu vita si legume pentru diabetici

Placinta cu vita si legume pentru diabetici

| | | | | |

Placinta cu vita si legume pentru diabetici este extrem de gustoasa, hranitoare si sigura mai ales pentru cei care sufera de diabet zaharat.

Avem mai multe retete de placinta pe site-ul nostru pe care va invitam sa le incercati:

Retete pentru diabetici va prezinta in cele ce urmeaza ingredientele necesare, modul de preparare si numarul de glucide pentru reteta de placinta cu vita si legume pentru diabetici.

Timp de preparare: 30 minute.

Timp de gatire: 20 minute.

Timp total: 50 minute.

Numar portii: 4.

Ingredientele necesare pentru reteta de placinta cu vita si legume pentru diabetici:

Pentru piure:

  • 700 grame buchetele de conopida;
  • doua linguri ulei de masline;
  • 60 grame crema de branza;
  • sare si piper dupa gust.

Pentru umplutura:

  • 700 grame carne de vita tocata;
  • un morcov mediu curatat si taiat in cubulete;
  • doua frunze de telina taiate subtire;
  • o ceapa mica tocata marunt;
  • doua linguri rozmarin uscat tocat;
  • doua linguri cimbru uscat tocat;
  • doua foi de dafin;
  • trei catei de usturoi macinati bine;
  • trei linguri bulion;
  • o lingura sos de soia;
  • 120 ml vin rosu sec;
  • 240 ml supa de vita;
  • o lingura ulei de masline;
  • sare si piper dupa gust.

Modul de preparare pentru reteta de placinta cu vita si legume pentru diabetici:

Pentru piure:

  1. Puneti buchetelele de conopida la fiert intr-o oala cu apa suficienta incat sa fie acoperite. Fierbeti-le cu putina sare pana cand se inmoaie bine, circa 10 – 15 minute. Cand sunt gata scoateti-le din apa si scurgeti-le bine.
  2. Puneti conopida scursa intr-o tigaie si uscati-o la foc mic, insa nu o lasati sa se arda sau sa se prinda de tigaie.
  3. Transferati conopida intr-un blender impreuna cu untul si crema de branza. Condimentati dupa gust si macinati bine pana la omogenizare.

Pentru umplutura:

  1. Preincalziti cuptorul la 190 grade Celsius fara ventilator si 170 grade Celsius cu ventilator.
  2. Incalziti o lingura de ulei intr-o cratita larga. Adaugati morcovul, telina, ceapa si ierburile. Sotati la temperatura medie timp de 3 minute, apoi adaugati usturoiul si continuati sotarea pentru inca 1 minut. Cand legumele sunt gata adaugati carnea tocata de vaca si caliti pentru inca 6 – 7 minute la temperatura medie.
  3. Continuati cu vinul rosu, piureul de rosii, sosul de soia, sarea si piperul dupa gust. Gatiti preparatul timp de 2 – 3 minute.
  4. Adaugati supa de pui si reduceti focul. Pastrati preparatul la foc mic spre mediu pentru inca 10 minute sau pana ajunge la consistenta dorita.
  5. Transferati preparatul intr-o tava de 22 cu 28 cm. Nivelati bine, apoi adaugati deasupra piureul preparat anterior. Nivelati piureul cu ajutorul unei spatule.
  6. Introduceti preparatul in cuptorul preincalziti si gatiti-l timp de 20 – 25 minute.
  7. Inainte de a-l servi stropiti-l cu putin ulei si cimbru macinat.

Numarul de glucide pentru intreaga cantitate din reteta de placinta cu vita si legume pentru diabetici:

  • 20 grame.

Va invitam sa incercati si reteta noastra: Conopida cremoasa cu pui pentru diabetici.

Nu uitati sa dati Like paginii noastre de FaceBook: Retete pentru diabetici.

Pentru Dr. Petrache accesati:

Pentru tutoriale gratuite despre diabet si stil de viata sanatos accesati canalul de YouTube Dr. Petrache:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *