Pui cu conopida pentru diabetici
O noua reteta de pui pentru diabetici, astazi pui cu conopida. Preparatul este delicios, usor de gatit si potrivit atat pentru cina, cat si pentru pranz. Aveti mai multe retete cu pui pentru diabetici: AICI.
Retete pentru diabetici va prezinta in cele ce urmeaza ingredientele necesare, modul de preparare si valorile nutritionale pentru reteta de pui cu conopida pentru diabetici.
Timp de preparare: 15 minute.
Timp de gatire: 25 minute.
Timp total: 40 minute.
Numar portii: 4.
Ingredientele necesare pentru reteta de pui cu conopida pentru diabetici:
- 450 grame piept de pui la gratar tocat marunt;
- un ardei gras rosu taiat in cubulete;
- un ardei gras verde taiat in cubulete;
- 450 grame salsa;
- 150 grame buchete desfacute de conopida;
- un ou mare;
- 40 grame branza cheddar data pe razatoare;
- doua linguri branza cheddar data pe razatoare;
- cucurmin, paprika, sare si piper;
- lamai pentru decor.
Modul de preparare pentru reteta de pui cu conopida pentru diabetici:
- Puneti buchetelele de conopida in apa si fierbeti-le pana cand se inmoaie, circa cinci minute.
- Preincalziti cuptorul la 190 de grade Celsius si tapetati cu hartie de copt o tava de 19×28 cm.
- Cand conopida este gata, scoateti-o din apa si lasati-o sa se scurga bine pentru a nu inmuia excesiv preparatul.
- Adaugati intr-un bol conopida scursa impreuna cu oul si cele 40 de grame de branza cheddar data pe razatoare. Amestecati bine pana la omogenizare.
- Adaugati compozitia de conopida pe fundul tavii tapetate anterior, nivelati-o cu ajutorul unei spatule.
- Coaceti conopida in cuptorul preincazit timp de 20 – 25 minute.
- Cat conopida se coace, adaugati intr-o tigaie ardeiul taiat in cubulete si sotati-l timp de 4 – 5 minute pana se inmoaie.
- Intr-un bol separat adaugati puiul taiat in cubulete, paprika, turmericul, ardeii grasi sotati la pasul anterior si salsa. Amestecati pana la omogenizare.
- Cand conopida este gata adaugati amestecul preparat la pasul anterior deasupra ei si nivelati compozitia cu ajutorul unei spatule.
- Adaugati deasupra preparatului restul de cheddar dat prin razatoare. Distribuiti in mod uniform pe toata suprafata.
- Coaceti timp de 7 minute in cuptorul preincalzit pana cand se incalzeste puiul si se topeste branza.
- Serviti preparatul de indata ce este gata cu lamaie.
Valori nutritionale pentru o portie din reteta de pui cu conopida pentru diabetici:
- calorii: 273.1 kcal;
- glucide: 15 grame;
- proteine: 41 grame;
- lipide: 5 grame.
Incercati si reteta noastra de: Pui cu mustar pentru diabetici.
Nu uitati sa dati Like paginii noastre de FaceBook: Retete pentru diabetici.
Pentru Dr. Petrache accesati:
Pentru tutoriale GRATUITE despre diabet si stil de viata sanatos accesati canalul de YouTube Dr. Petrache: