Prajitura cu morcov pentru diabetici
Prajitura cu morcov pentru diabetici reprezinta desertul zilei de astazi si va garantam ca nu veti regreta alegerea facuta. Daca va plac deserturile cu pandispan sigure pentru voi gasiti mai jos cateva exemple delicioase:
- Prajitura cu lamaie pentru diabetici;
- Paine cu scortisoara pentru diabetici;
- Prajitura cu dovleac pentru diabetici;
- Prajitura cu vanilie si cocos pentru diabetici;
- Panettone cu fulgi de ciocolata pentru diabetici.
Retete pentru diabetici va prezinta in cele ce urmeaza ingredientele necesare, modul de preparare si numarul de glucide pentru reteta de prajitura cu morcov pentru diabetici.
Timp de preparare: 10 minute.
Timp de gatire: 55 minute.
Timp total: 1 ora si 5 minute.
Numar portii: 12.
Echipament necesar: springform cu diametrul de 20 cm.
Ingredientele necesare pentru reteta de prajitura cu morcov pentru diabetici:
Pentru pandispan:
- 200 grame morcov ras;
- 100 grame indulcitor;
- patru oua mari la temperatura camerei;
- 100 grame unt topit si racit;
- 60 grame iaurt grecesc;
- 200 grame faina de migdale;
- 90 grame nuci macinate;
- trei lingurite praf de copt;
- patru lingurite scortisoara;
- o lingurita ghimbir;
- 1/2 lingurita nucsoara.
Pentru glazura:
- 250 grame iaurt grecesc;
- o esenta de vanilie;
- indulcitor dupa gust
sau
- 250 grame crema de branza la temperatura camerei;
- 40 grame unt moale;
- 40 grame indulcitor;
- o esenta de vanilie.
Pentru topping:
- 12 nuci taiate in jumatate;
- o lingurita nuci macinate.
PLAN NUTRITIONAL PERSONALIZAT
SOLICITARI LA: clinica@diabet-si-nutritie.ro
Detalii: AICI
Modul de preparare pentru reteta de prajitura cu morcov pentru diabetici:
- Preincalziti cuptorul la 180 grade Celsius fara ventilator sau 160 grade Celsius cu ventilator.
- Tapetati cu hartie de copt tava.
- Bateti ouale cu indulcitorul cu ajutorul unui mixer pana cand isi dubleaza volumul si capata o nuanta pala, circa 2 minute. Adaugati untul topit si racit alaturi de iaurtul grecesc. Mixati bine pana la omogenizare.
- Intr-un bol separat amestecati toate ingredientele uscate: faina de migdale, nucile macinate, praful de copt, scortisoara, ghimbirul si nucsoara.
- Integrati amestecul de ingrediente uscate in cel de ingrediente umede treptat, veti obtine o compozitie nu foarte groasa, iar daca este prea groasa adaugati doua – trei linguri de lapte de migdale pentru a o subtia.
- La final adaugati morcovul ras si amestecati din nou pana la omogenizare.
- Puneti compozitia in tava tapetata anterior si introduceti preparatul in cuptorul preincalzit.
- Coaceti 55 – 60 minute sau pana cand introducand o scobitoare in centru o extrageti curata. Verificati prajitura dupa 45 de minute, iar daca partea de sus are tendinta de a se arde, acoperiti-o cu folie de aluminiu.
- Cand este gata, lasati prajitura sa se raceasca timp de 10 minute in tava, apoi scoateti-o si lasati-o sa se raceasca complet.
- Pentru glazura combinati oricare din ingredintele de mai sus, apoi glazurati prajitura.
- Deasupra glazurii adaugati nucile taiate in jumatate si nuca macinata.
Numarul de glucide pentru o portie din reteta de prajitura cu morcov pentru diabetici:
- 8 grame glucide.
Va invitam sa incercati si reteta noastra de: Tortilla cu faina de cocos si condimente pentru diabetici.
Nu uitati sa dati Like paginii noastre de FaceBook: Retete pentru diabetici.
Pentru Dr. Petrache accesati:
Pentru informatii corecte despre diabet si stil de viata sanatos abonati-va la canalul de YouTube Dr. Petrache: