Panettone cu fulgi de ciocolata

Panettone cu fulgi de ciocolata pentru diabetici

| | | |

Suntem in perioada sarbatorilor si bineinteles ca v-ati dori sa gustati din toate, tocmai de aceea ne-am gandit sa va oferim o alternativa delicioasa de sarbatori si anume reteta de panettone cu fulgi de ciocolata pentru diabetici.

Retete pentru diabetici va prezinta in cele ce urmeaza ingredientele necesare, modul de preparare si numar de glucide pentru reteta de panettone cu fulgi de ciocolata pentru diabetici.

Timp de preparare: 10 minute.

Timp de gatire: 40 minute.

Timp crestere: 2 ore.

Timp total: 2 ore si 50 minute.

Numar portii: 16.

Ingredientele necesare pentru reteta de panettone cu fulgi de ciocolata pentru diabetici:

Pentru amestecul de drojdie:

  • 12 grame drojdie uscata;
  • 80 ml lapte de migdale neindulcit caldut;
  • doua linguri inulina.

Ingrediente umede:

  • cinci oua mari la temperatura camerei;
  • 80 grame unt topit;
  • 80 ml lapte de migdale neindulcit;
  • doua lingurite de cognac sau rom;
  • doua lingurite esenta de vanilie.

Ingredientele uscate:

  • 450 grame faina de migdale;
  • 130 grame indulcitor granulat;
  • 50 grame de pudra proteica din zer;
  • trei lingurite praf de copt;
  • coaja rasa de la o lamaie;
  • coaja rasa de la o portocala;
  • 90 grame chips-uri de ciocolata fara zahar;
  • 30 grame fulgi de cocos.

Modul de preparare pentru reteta de panettone cu fulgi de ciocolata pentru diabetici:

  1. Puneti drojdia separat intr-un bol impreuna cu inulina si laptele de migdale neindulcit. Acoperiti vasul si puneti-l intr-un loc cald. Lasati-l acolo circa 7 minute.
  2. Adaugati ingredientele uscate intr-un bol: faina de migdale, inducitorul granulat, fulgii de cocos, pudra proteica din zer, praful de copt, coaja de la o lamaie si coaja de la o portocala. Amestecati ingredientele pentru omogenizare.
  3. Intr-un bol separat bateti bine ouale pana isi dubleaza volumul.
  4. Peste compozitia de ou adaugati untul topit, amestecul cu drojdie, laptele de migdale si cognacul sau romul. Amestecati bine pana la omogenizare.
  5. In continuare incorporati treptat ingredientele uscate si amestecati bine. Se va forma un aluat lipicios.
  6. La final adaugati fulgii de ciocolata fara zahar. Transferati aluatul intr-o forma de panettone.
  7. Puneti forma intr-un loc caldut si acoperiti-o cu un servet curat. Lasati-o sa creasca circa 2 ore.
  8. Preincalziti cuptorul la 175 de grade.
  9. Coaceti preparatul in cuptorul preincalzit timp de 40 – 45 de minute. Dupa 15 minute de coacere acoperiti prajitura cu folie de aluminiu pentru a nu se arde.
  10. Lasati-l sa se raceasca complet inainte de a-l scoate din forma.

Valori glucide pentru reteta de panettone cu fulgi de ciocolata pentru diabetici:

  • 10 grame.

Va invitam sa incercati si reteta noastra de: Prajitura cu ghimbir pentru diabetici.

Nu uitati sa dati Like paginii noastre de FaceBook: Retete pentru diabetici.

Pentru Dr. Petrache accesati:

Pentru tutoriale GRATUITE despre diabet si stil de viata sanatos accesati canalul de YouTube Dr. Petrache:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *