Inghetata cu capsune pentru diabetici

Inghetata cu capsune pentru diabetici

|

Inghetata cu capsune pentru diabetici o sa va incante simturile in aceasta vara. Va invitam sa o incercati, iar daca preferati inghetata cu ciocolata avem doua retete care va asteapta sa le incercati pe blog:

Retete pentru diabetici va prezinta in cele ce urmeaza ingredientele necesare, modul de preparare si valorile nutritionale pentru reteta de inghetata cu capsune pentru diabetici.

Timp de preparare: cinci minute.

Timp de gatire: 30 minute.

Timp de racire: 5 ore.

Timp total: 5 ore si 35 minute.

Numar portii: opt.

Echipament necesar: masina de facut inghetata.

Ingrediente necesare pentru reteta de inghetata cu capsune pentru diabetici:

  • 360 grame capsune taiate in sferturi;
  • 100 grame indulcitor;
  • 500 ml smantana;
  • trei linguri ulei de cocos;
  • 240 ml lapte;
  • o lingurita esenta de vanilie;
  • sase galbenusuri;
  • putina sare.

Modul de preparare pentru reteta de inghetata cu capsune pentru diabetici:

  1. Puneti in congelator recipientul special al masinii de inghetata preferabil peste noapte.
  2. Puneti capsunele si indulcitorul intr-un vas de gatit, aduceti la temperatura de fierbere, apoi reduceti focul si lasati sa scada timp de 5 minute. Lasati amestecul sa se raceasca la temperatura camerei.
  3. Adaugati smantana, uleiul de cocos, vanilia, praful de sare si laptele intr-un vas de gatit. Aduceti la temperatura de fierbere si lasati la foc mediu timp de zece minute, apoi lasati sa se raceasca timp de 30 de minute. Amestecati din cand in cand pentru a nu se forma un strat gros la suprafata.
  4. Dupa ce amestecul de smantana s-a racit, puneti galbenusurile intr-un bol si amestecati bine timp de doua minute.
  5. Cand galbenusurile sunt gata adaugati treptat amestecul de smantana si puneti pe foc la temperatura mica. Amestecati din cand in cand si lasati compozitia pe foc timp de zece minute sau pana se ingroasa. Nu fierbeti pentru ca se va taia, la primul semn de fierbere indepartati de pe foc.
  6. Lasati compozitia sa se raceasca timp de 5 minute, apoi adaugati amestecul de capsune si indulcitor pregatit la pasul 2. Acoperiti vasul si lasati sa se raceasca la temperatura camerei timp de o ora, apoi transferati in frigider si lasati sa se raceasca timp de cel putin 2 – 4 ore sau peste noapte.
  7. La ultimul pas adaugati compozitia racita in masina de inghetata si preparati inghetata conform indicatiilor producatorului.

Valori nutritionale pentru o portie din inghetata cu capsune pentru diabetici:

  • calorii: 305.5 kcal;
  • glucide: 15 grame;
  • proteine: 5 grame;
  • lipide: 25 grame.

Va invitam sa incercati si reteta noastra de: Frittata cu branza si spanac pentru diabetici.

Nu uitati sa dati Like paginii noastre de FaceBook: Retete pentru diabetici.

Pentru Dr. Petrache accesati:

Pentru tutoriale GRATUITE despre diabet si stil de viata sanatos accesati canalul de YouTube: Dr. Petrache.

Pentru cele mai noi informatii despre diabet si nutritie accesati blogul nostru partener: Diabet zaharat, nutritie si boli metabolice.

Pofta buna!

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *