Inghetata cu ciocolata pentru diabetici
Vine vara iar inghetata cu ciocolata pentru diabetici este exact ce aveti nevoie. Inghetata in general este plina de zahar, insa nu si cea propusa de noi. Va recomandam sa incercati inghetata cu ciocolata pentru diabetici si in mod sigur nu veti regreta.
Retete pentru diabetici va prezinta in cele ce urmeaza ingredientele necesare, modul de preparare si valorile nutritionale pentru reteta de inghetata cu ciocolata pentru diabetici.
Timp de preparare: 20 minute.
Timp de racire: 4 ore.
Timp total: 4 ore si 20 minute.
Portii: 12.
Ingredientele necesare pentru inghetata cu ciocolata pentru diabetici:
- 720 ml smantana lichida;
- 50 grame cacao pudra;
- 80 ml lapte de migdale;
- patru galbenusuri;
- o lingurita jumatate de gelatina pudra;
- 120 grame indulcitor;
- o esenta de vanilie;
- sare.
Modul de preparare pentru reteta de inghetata cu ciocolata pentru diabetici:
- Puneti recipientul de inghetare al masinii de inghetata in congelator peste noapte.
- Puneti pudra de cacao cu o cana din smantana lichida intr-un bol si amestecati bine cu ajutorul unui tel pana la omogenizare.
- Treptat adaugati restul de smantana lichida si laptele de migdale.
- Puneti bolul pe foc si continuati sa amestecati cu telul pana cand toate ingredientele se combina perfect, apoi indepartati de pe foc.
- Intr-un alt bol adaugati galbenusurile si bateti-le bine cu ajutorul unui mixer pana cand acestea isi maresc volumul si capata o consistenta aerata.
- Peste galbenusurile batute bine adaugati indulcitorul si amestecati in continuare.
- Incorporati apoi treptat amestecul de smantana lichida, cacao si lapte de migdale in amestecul de oua si indulcitor. Nu va grabiti, amestecati usor adaugand treptat din prima compozitie in cea de-a doua.
- Puneti gelatina intr-un pahar cu o lingura de apa si lasati-o sa se odihneasca timp de 5 minute.
- Adaugati gelatina peste amestecul omogenizat treptat anterior si puneti toata compozitia pe foc. Lasati la foc mediu timp de 4-5 minute sau pana cand are o textura suficient de groasa.
- Indepartati de pe foc adaugati vanilia si putina sare, amestecati bine si lasati sa se raceasca la temperatura camerei timp de 30 de minute.
- Acoperiti bolul cu o folie alimentara pentru a nu se forma o parte mai tare la suprafata.
- Lasati apoi la frigider timp de 1 – 2 ore.
- Cand s-a racit complet adaugati intreaga compozitie in masina de facut inghetata si urmati instructiunile acesteia.
- Cand este gata, puneti inghetata in congelator si lasati-o sa se intareasca timp de 2 ore.
Valori nutritionale pentru o portie din inghetata cu ciocolata pentru diabetici:
- calorii: 306,4 kcal;
- glucide: 5 grame;
- proteine: 4 grame;
- lipide: 30 grame.
Va invitam sa incercati si reteta noastra de: Briose cu ciocolata pentru diabetici.
Nu uitati sa dati Like paginii noastre de FaceBook: Retete pentru diabetici.
Pentru tutoriale GRATUITE despre diabet si nu numai accesati canalul de YouTube: Dr. Petrache.
Pentru informatii de ultima ora legate de diabet si nu numai accesati blogul nostru partener: Diabet zaharat, nutritie si boli metabolice.