Placinta cu nuci Pecan pentru diabetici

Placinta cu nuci Pecan pentru diabetici

O placinta isi are mereu locul pe mesele noastre, iar reteta de placinta cu nuci Pecan pentru diabetici reprezinta un preparat usor exotic si bineinteles delicios.

Retete pentru diabetici va prezinta in cele ce urmeaza ingredientele necesare, modul de preparare si valorile nutritionale pentru reteta de placinta cu nuci Pecan pentru diabetici.

Timp de preparare: 10 minute.

Timp de gatire: 45 minute.

Timp total: 55 minute.

Numar de portii: 12.

Ingredientele necesare pentru reteta de placinta cu nuci Pecan pentru diabetici:

Pentru crusta:

  • 200 grame faina de migdale;
  • 55 grame unt topit;
  • 20 grame indulcitor;
  • un ou mare;
  • o lingurita esenta de vanilie;
  • o lingurita scortisoara.

Pentru umplutura:

  • 250 grame jumatati de nuci Pecan;
  • 145 grame unt topit si racit;
  • 150 grame indulcitor;
  • 150 ml smantana;
  • trei oua mari la temperatura camerei;
  • doua lingurite esenta de vanilie;
  • 1/2 lingurita sare;
  • 1/2 lingurita scortisoara pudra;
  • 1/2 lingurita coaja de portocala.

Modul de preparare pentru reteta de placinta cu nuci Pecan pentru diabetici:

  1. Incalziti cuptorul la 180 de grade fara ventilator sau 160 grade cu ventilator.
  2. Tapetati cu hartie de copt o tava de placinta.
  3. Pentru crusta amestecati toate ingredientele cu ajutorul unui mixer: faina de migdale, untul topit, indulcitorul, oul, esenta de vanilie si scortisoara.
  4. Adaugati crusta in tava si distribuiti-o uniform atat pe fundul tavii, cat si pe margini.
  5. Puneti tava cu crusta in frigider pana preparati umplutura.
  6. Pentru umplutura tocati mare 200 grame nuci Pecan.
  7. Cu ajutorul unui mixer amestecati toate ingredientele pentru umplutura: untul topit si racit, indulcitorul, smantana, ouale, esenta de vanilie, sarea, scortisoara si coaja de portocala.
  8. La final adaugati in compozitia de umplutura nucile Pecan tocate anterior.
  9. Scoateti crusta din frigider, adaugati deasupra ei umplutura si decorati cu restul de nuci Pecan.
  10. Coaceti placinta in cuptorul preincalzit timp de 45 – 55 minute.
  11. Lasati preparatul sa se raceasca bine inainte de a-l felia.

Glucide pentru o portie din reteta de placinta cu nuci Pecan pentru diabetici:

  • 3 grame.

Va invitam sa incercati si reteta noastra de: Placinta cu dovleac pentru diabetici.

Nu uitati sa dati Like paginii noastre de FaceBook: Retete pentru diabetici.

Pentru Dr. Petrache accesati:

Pentru tutoriale GRATUITE despre diabet si stil de viata sanatos accesati canalul de YouTube Dr. Petrache:

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 rețete pe săptămână!

3 rețete pe săptămână!

Un e-mail săptămânal cu cele mai gustoase bunătăți pentru diabetici și nu numai.

Va multumim pentru abonare!